Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, öğle saatlerinden itibaren etkisini artırması beklenen yağışların yer yer kuvvetli olacağı ifade edildi. Açıklamada, Muğla, Antalya, Aydın, Denizli, Uşak ve Burdur çevreleri ile Manisa ve İzmir’in güneydoğu kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanağın kuvvetli şekilde görülebileceği belirtildi. Afyonkarahisar ve Isparta çevrelerinde ise yağışların yer yer çok kuvvetli olmasının beklendiği kaydedildi.

KUVVETLİ YAĞIŞ UŞAK VE ÇEVRESİNDE ETKİLİ OLACAK

Meteoroloji verilerine göre Uşak genelinde etkili olması beklenen yağışların kısa sürede yoğunlaşabileceği ve hayatı olumsuz etkileyebileceği değerlendiriliyor. Özellikle ani bastıran yağışların, şehir içi ulaşımda aksamalara yol açabileceği uyarısı yapıldı. Yetkililer, ani sel, su baskını, yerel dolu yağışı, yıldırım ve kuvvetli rüzgar gibi risklere karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiğini vurguladı. Yağış anında oluşabilecek olumsuzluklara karşı gerekli tedbirlerin alınması çağrısında bulunuldu.

UŞAK VALİLİĞİ DE BİR UYARI METNİ YAYINLADI

Öte yandan Uşak Valiliği de bir uyarı metni yayınlayarak vatandaşın dikkatli olmasını istedi. Uşak Valiliği tarafından yapılan uyarıda şu ifadeler yer aldı:

“Yapılan son değerlendirmelere göre 27 Eylül 2026 Pazar günü güneybatı kesimlerde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, öğle saatlerinden itibaren Denizli ve Uşak çevrelerinde kuvvetli olacak ve metrekareye 21 ila 50 yağış bekleniyor. Afyonkarahisar çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli yağışın metrekareye 21 ila 75 kilogram olarak düşeceği tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yerel dolu yağışı, yıldırım, ulaşımda aksamalar ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

Muhabir: ZÜLAL ÜNAL