Bilim-Teknik

9 ülkeden sanatçı ve akademisyenler Uşak'a geldi

Uşak Üniversitesi Deri Tekstil ve Seramik Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin 3 gün süren ve dijital çağda tasarım ve teknolojiyi odağa alan program kapsamında, 9 ülkeden akademisyenler ve sanatçılar Uşak'a geldi.

Abone Ol

Uşak Üniversitesi Deri, Tekstil ve Seramik (DTS) Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından 28-29-30 Nisan 2025 tarihlerinde düzenlenen “Dijital Çağda Trend ve Teknoloji Odaklı Uluslararası Tasarım Konferansı” sona erdi. Üç gün süren konferanslar serisinde tasarım dünyasının nabzı tutuldu. Dijitalleşme ve trend odaklı dönüşüm süreci farklı yönleriyle ele alındı.

TASARIMDA DİJİTALLEŞMENİN ADRESİ UŞAK ÜNİVERSİTESİ OLDU

Konferans; tasarımda dijitalleşme, Endüstri 5.0, sürdürülebilirlik, yapay zekâ uygulamaları, Ar-Ge ve ürün geliştirme süreçleri, trend analizleri gibi konuları gündeme taşındı. Etkinlik, sektörün önde gelen ulusal ve uluslararası uzmanlarını akademi ve sanayi paydaşlarıyla buluşturdu. Uşak Üniversitesi DTS Tasarım Merkezi düzenlediği bu konferanslar ile sadece akademik bilgi üretimini değil; aynı zamanda Uşak ve bölge sanayisinin dijital dönüşüm yolculuğuna katkı sundu. Katılımcılar, tasarım ve teknoloji ekseninde yeni iş birlikleri geliştirme ve örnek uygulamaları değerlendirme fırsatı da yakaladı.

9 ÜLKEDEN TASIRMICILAR VE SANATÇILAR UŞAK’A GELDİ

Konferansa, Türkiye, ABD, İngiltere, İtalya, Belçika, Fas, Tunus, Moğolistan ve Tayland’dan gelen akademisyenler, tasarımcılar ve sanatçılar katıldı. Uluslararası düzeyde fikir alışverişi yapılan etkinlik; hibrit formatta çevrimiçi ve yüz yüze sunumlarla gerçekleştirildi. Ayrıca, tasarım odaklı atölye çalışmaları ile katılımcıların aktif etkileşim kurabileceği uygulama temelli oturumlara da yer verildi.

ENDÜSTRİ 5.0 ÜZERİNDE DURULDU

Etkinliğin ilk gününde İzmir Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan “Türkiye’nin Renkleri” isimli defile katılımcıların beğenisine sunuldu.  Defilenin ardından gerçekleşen ilk oturumda, RG Deri Genel Müdürü Mustafa Kararmış başkanlığında "Dijital Çağda Tasarım" başlıklı bir konferans düzenlendi. Tayland Kasetsart Üniversitesi’nden Ian Padget "Yapay Zekâ ve Yaratıcı Düşünme", İtalya Officina Grafica’dan Davide Montagnani "Trend Analiz ve Ürün Geliştirme Süreci", ABD’den Repubblica Co. adına Maroua Regragu ise "Deri Üretiminde Endüstri 5.0: Teknoloji, Sürdürülebilirlik ve Zanaatkarlığın Dengelenmesi" konularında sunumlarını gerçekleştirdi.

DİJİTAL DÖNÜŞÜM ÜZERİNDE DETAYLI TAHLİLLER YAPILDI

Öğleden sonra düzenlenen "Teknoloji Merkezli Tasarım" oturumunda, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Deniz Uçar başkanlığında, İtalya Floransa Üniversitesi’nden Prof. Dr. Antonella Trombador "Yüksek Öğrenimde Dijital Dönüşüm: Dijital Dekatlon Yarışması ve Dijital İkiz Projesi", Tunus Monastir Üniversitesi’nden Assoc. Prof. Jihen Trabelsi ise "Dijital Çağda Döngüsel Tasarım: Sürdürülebilir İlerlemenin Yeni Dönemi" konularında bilgi verdi.