Gündeme dair görüşmeler adına Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bulunan CHP Uşak milletvekili Ali Karaoba, ''276 Sıra Sayılı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'' çalışmaları için bir konuşma gerçekleştirdi. Genel Kurul’da çiftçileri yok sayan buğday ve arpa fiyatlarıyla ilgili konuştuğunu ifade eden Karaoba, “AKP bu artışlarla başta Uşaklı üreticiler olmak üzere çiftçilerin aklıyla dalga geçmektedir” dedi. İktidar partisinin çiftçiyi ve üreticiyi yok saydığını belirten Karaoba, onların sesi olmaya devam edeceklerini söyledi.
![]()
“BU MALİYETLER ORTADAYKEN VERGİ VE ZAMLAR HER GEÇEN GÜN ÇİFTÇİYİ BOĞUYOR”
Çalışmalarını mecliste sürdürdüğünü ifade eden Ali Karaoba, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin buğday için ton başına yüzde 20 artışla 16 bin 500 TL, arpa için ise yüzde12 artışla 12 bin 750 TL olarak açıkladığı fiyatların kabul edilemez olduğunu söyleyerek vergi ve zamların her geçen çiftçiyi boğduğunu ifade etti. İlaç ve işçilik maliyetleri durumunun ortada olduğunu aktaran Karaoba, "Türkiye'de yakıt yüzde 40, gübre fiyatları neredeyse yüzde 50 artmışken ve bu maliyetler ortadayken açıklanan fiyatlar kabul edilemez" şeklinde konuştu.
![]()
“ÇİFTÇİYİ YÜKSEK ENFLASYONA KURBAN EDİYORSUNUZ, YERLİ ÜRETİMİ DESTEKLEYECEK GÜNCELLEMEYİ HEMEN YAPIN”
Üreticilerin hakkını savunmaya devam edeceğini vurgulayan Karaoba, Tarım ve Orman Bakanlığı’nı göreve davet ettiklerini, çiftçinin emeğini koruyacak ve yerli üretimi destekleyecek bir güncellemenin hemen yapılması gerektiğinin gerekli olduğunu belirtti. Toprak Mahsülleri Ofisi ve TARSİM’in çiftçinin; Tarım ve Orman Müdürlüğünün ise yerli üretimin karşısında olduğunu iddia eden Karaoba, “Bu çiftçiyi yüksek enflasyon ve krize kurban ediyorsunuz; Tarım ve Orman Bakanlığını göreve davet ediyoruz. Çiftçinin emeğini koruyacak ve yerli üretimi destekleyecek bir güncellemeyi hemen yapın” dedi.



