Anadolu Gençlik Derneği Uşak Şube Başkanı Bilal Nadir Dağdaş, burada grup adına yaptığı açıklamada, emperyalist Batı'nın desteği ve işbirliği ile Filistin'de işgal ve soykırım yapan siyonist İsrail'in, son 3 yıldır tüm dünyanın gözü önünde yakın tarihin en büyük katliamını yaptığını ifade etti.

MAZLUMLAR, TÜM DÜNYANIN GÖZÜNÜN ÖNÜNDE KATLEDİLİYOR
Bilal Nadir Dağdaş, “Okulları, hastaneleri ve camileri hedef alan bu gözü dönmüş teröristler, yaşlı, çocuk, kadın demeden mazlumların üzerine ölüm saçmaktadır. Bu süreçte savaş suçlarının tamamını işleyen, uluslararası hukuk kurallarını hiçe sayan siyonizme karşı ne yazık ki somut bir adım atılmamıştır.” dedi. Gazze'ye bombalar yağdırırken adalet fikrini ve uluslararası hukukun son kırıntılarını da yok ettiklerini belirten Bilal Nadir Dağdaş, şöyle söyledi: “Gazze artık yalnızca bir coğrafi bölge olmaktan çıkmış, küresel vicdanın simgesi haline gelmiştir. Katil rejim, sahip olduğu askeri gücün kendisini sonsuza kadar koruyacağını düşünüyor. Ancak halkların vicdanında meşruiyetini kaybeden hiçbir yapı varlığını sürdüremez. İsrail bugün insanlığın gözünde, uluslararası toplum tarafından tecrit edilmesi gereken bir yapıya veya ortadan kaldırılması gereken bir kangrene dönüşmüştür”.

NEHİRDEN DENİZE ÖZGÜR FİLİSTİN KURULUNCAYA DEK SUSMAYACAĞIZ
“1917’den beri süren bir asırlık işgal son bulmalı; başkenti Kudüs olan, tam bağımsız ve egemen Filistin Devleti koşulsuz tanınmalıdır” ifadesini kullanan Dağdaş, şöyle devam etti: “Yıkılacak bina, katledilecek aile kalmadı. Söz tükendi, insanlık can çekişiyor. Ne katliamları unutacağız ne de bu cinayetleri finanse edenleri ve sessiz kalanları affedeceğiz. Nehirden denize özgür Filistin kuruluncaya dek susmayacağız, durmayacağız, geri adım atmayacağız. Kahrolsun Siyonizm, kahrolsun emperyalizm! Yaşasın Küresel Vicdan, Yaşasın Bağımsız Filistin Direnişimiz”. Açıklamanın ardından basın açıklaması eylemi, İsrail aleyhine atılan sloganlarla sona erdi.






