CHP’den istifa eden ve bir süre bağımsız kaldıktan sonra AK Parti’ye katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Yeni Asır Gazetesi’ne yaptığı özel açıklamalarda, hakkındaki eleştirilere de yanıt verdi. Yeni Asır Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni Ercan Demir, Yazı İşleri Müdürü Zümrüt Yılmaz ve Haber Müdürü Burcu Ilgın Hoşafoğlu'na özel açıklamalar yapan Cemil Tugay, kendisine yönelik tepkileri nasıl karşıladığına dair soruya da yanıt verdi.
CEMİL TUGAY: RESMİN LİNÇ KAMPANYASI YÜRÜTÜLÜYOR
AK Parti’ye geçtiği için adeta vatan haini ilan edildiğini belirten Tugay, “Resmen bir linç kampanyası yürütülüyor. Bu kadar korkunç ve sistematik bir şekilde medyada, sosyal medyada sürekli karalanıyorum. Adeta "vatan haini" ilan edildim; "İzmir'i işgal ettiler" gibi laflar ediliyor. İnsan bu lafları ederken hakikaten utanır” ifadesini kullandı. İzmir halkının kendisine belediye başkanlığı için oy verdiği belirten Tugay, “Ben İzmir'de büyümüş, İzmir'in ruhunu taşıyan bir insanım. Daha önceki değer yargılarım neydiyse aynen devam ediyor. Vatanına, milletine bağlı, halkını seven ve insanların sorunlarına duyarlı biriyim. Hiç kimseyi diğerinden ayırt etmeden bugüne kadar yaşadım ve çalıştım; bundan sonra da aynı şekilde devam edeceğim” diye konuştu.

TUGAY, SOSYAL MEDYADA YOĞUN ELEŞTİRİLER ALDI
Öte yandan Cemil Tugay, geçtiğimiz hafta yapılan bir törenle Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından AK Parti’ye kabul edildi ve rozeti takıldı. Tugay’ın rozet takmasının ardından, daha önce AK Parti’ye katılan Özlem Çerçioğlu’na yönelik sözleri X ve diğer platformlarda tekrar dolaşıma sokuldu. Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel ve ekibi de Tugay’a yönelik sert ifadeler ortaya koydu.
TUGAY’I İZMİR’DE ADAY GÖSTERDİĞİ İÇİN ÖZGÜR ÖZEL DE YOĞUN ELEŞTİRİLER ALIYOR
Cemil Tugay’ı 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde İzmir’den Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösteren Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel de bir dizi eleştiri aldı. İddiaya göre Ekrem İmamoğlu ve ekibi, İzmir için İBB’deki dönemin bürokratlarından Buğra Gökçe’yi düşünürken, Özel’in İstanbul ve Ankara’daki sürece müdahil olmadığı için İzmir’de dönemin Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’da ısrar ettiği de medyada sıkça yer aldı.




