İşyeri açma ruhsat bedellerine yapılan zamla ilgili 18 Ocak 2024'te yaptığımız haberde, gerekli detayları aktardık. İşyeri ruhsatlarına yapılan afaki artışların ardından, yılbaşında Uşak Belediyesi'ni yönetmeye çalışan Uşak Belediyesi yönetimi, bir videoyla esnafa seslendi. 18 bin esnafın yarıya yakının ruhsatı olmadığı aktarıldı. Fakat afaki ruhsat bedelleri nedeniyle esnafın ruhsat almakta güçlük çektiği de ortaya çıktı. Konuyla ilgili tepki gösterenden biri de daha önce Merkez Bankası Başkanlığı yapan Durmuş Yılmaz oldu. Durmuş Yılmaz, attığı twittle duruma tepkisini gösterdi. Yılmaz, "Uşak’ta İşyeri Açma Ruhsatı bedeli yüzde 1100 artışla 6 bin tl den 70 bin tl ye yükseltilmiş. Bu tür fiyat artışları enflasyonla mücadeleye yardım etmez. Diğer illerdeki durum nedir?" diye sordu. Durmuş Yılmaz'ın bu sözleri, seçim öncesinde Özkan Yalım'ın kazanması için verdiği desteği akıllara getirdi.
Durmuş Yılmaz, bugün tepki gösterdiği Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım'a düne kadar methiyeler düzdü. Seçimden bir gün önce X'te paylaşılan bir videoda konuşan Durmuş Yılmaz, şu ifadeleri kullanmıştı:
"Sevgili Özkan Yalım Bey, etkin ve etkili yönetişimin esası şeffaflık ve hesap verebilirliktir. Uzun yıllar iktidarda kalanlar yönettikleri toplama tepeden bakmaya başlarlar. Bugün Uşak'ta bu vurdumduymazlığın ve ben bilirimciliğin duyarsızlığı yaşanıyor. Uşak halkı nefes almak istiyor ve 31 Mart'ı bir fırsat biliyor. Doğru karar almak için elinizde doğru veriler olması lazım. Örneğin Uşak Belediyesi'nin bütçe uygulamaları ve borçlarıyla ilgili olarak maalesef kamuoyunu aydınlatmış güvenilir ve itibar edilir veriler bulunmaktadır. Başarı hesap verebilirlik, şeffaflık ve katılımcılığı sağlamakla olur. İyi iletişimi ve bu güç unsurunu gerçekleştirdiniz sürece size olan güvenim ve desteğim devam edecektir ve tamdır."