Uşak Belediye’ne bağlı Kadın Koordinasyon Merkezi ve Uşak İl Sağlık Müdürlüğü’nün yaptığı protokolle hayata geçirilen Sertifikalı İlk Yardım Kursu’nun ilki başladı. 13 kişilik sınıflar halinde eğitim verildiğini belirten UKAMER Koordinatörü İlknur Ertuğrul, “Burada çok ciddi bir eğitim faaliyeti yapılıyor ve sınavsız kimse uygulama sertifikası alamıyor. Yani eğitime gelen ve sınavı geçenler belgeyi almaya hak kazanacaklar. İlk yardım eğitimi alan kadınlarımız, belki de bir insanın hayatta kalmasına vesile olacaklar” dedi.

Uşak Belediye’ne bağlı Kadın Koordinasyon Merkezi ve Uşak İl Sağlık Müdürlüğü’nün yaptığı protokolle hayata geçirilen Sertifikalı İlk Yardım Kursu’nun ilki başladı. 3 gün boyunca devam eden kursta, katılımcılara ilk yardım konusunda eğitimler veriliyor. Daha önce Atatürk Kültür Merkezi’nde bilgilendirme semineri yapan ve buradaki katılımcı kadınlara eğitime katıldıklarına dair katılım sertifikası veren UKAMER, şimdi de 13’er kişilik sınıflarda, 3’er günlük eğitimler verip,  İl Sağlık Müdürlüğü’nde yapılan ilk yardım sınavını geçenlere, olası bir afet ve ihtiyaç anında uygulama yetkisini veren ‘İlk Yardım Sertifikası’ alma hakkını kazandırıyor. Konuyla ilgili bir açıklama yapan UKAMER Koordinatörü İlknur Ertuğrul, burada meslek grubundan kadınların eğitim aldığını ve aralarında sağlık personelinin de bulunduğu yaklaşık 100 kişinin daha eğitimler için sırada beklediğini ifade etti. Ertuğrul, “Burada alınan eğitimler sayesinde, ilimizdeki ilk yardım uygulaması yapacak kişi sayısı artacak ve olası bir afet ve benzeri durumda, kadınlarımız gönüllü olarak seferber olacaklar” dedi.

UŞAK BELEDİYESİ VE İLK SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ’NCE KADINLARA İLK YARDIM BELGESİ VERİLİYOR

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın ve Uşak İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Akdağ’ın önceki ay imzaladığı ilk yardım eğitimi protokolü kapsamında, Uşak Kadın Koordinasyon Merkezi’nin koordinatörlüğünde, kadınlara uygulamalı ilk yardım eğitimi veriliyor. Daha önce Atatürk Kültür Merkezi’nde eğitime katılmak isteyen kadınlara yönelik bir bilgilendirme semineri veren Uşak İl Sağlık Müdürlüğü ve Uşak Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi yetkilileri, şimdi de sınıflar oluşturarak, Sağlık Bakanlığı onaylı sertifika eğitimine başladı. Buna göre ilk sınıf oluşturuldu ve aralarında sağlık personeli, ev hanımı ve öğrencilerin de yer aldığı 13 kadına eğitimler verilmeye başlandı. Uşak İl Sağlık Müdürlüğü’nde verilen eğitimleri 3 uzman sağlık personeli, sabah saat 9 ile akşamüstü 17 arasında veriyor. Burada ilk yardımın temel prensiplerini ve uygulamayı öğrenen kadınlar, 3 günlük eğitimin ardından, İl Sağlık Müdürlüğü’nde, Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı bir sınava tabi tutuluyor. Sınav kayıtları Sağlık Bakanlığı’nın veri tabanına işleniyor ve uygulama yapabileceklerine dair sertifika belli bir puanlamanın ardından veriliyor. İlk yardım eğitimlerinin koordinasyonunu sağladıklarını ifade eden UKAMER Koordinatörü ve aynı zamanda AK Parti Uşak Belediye Meclis Üyesi olan İlknur Ertuğrul, “Uşak Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Çakın ve İl Sağlık Müdürümüz Sayın Mehmet Akdağ arasında bir protokol yapıldı ve eğitimlerle ilgili planlamalar gerçekleşti. 13’er kişilik sınıflarımızı oluşturduk ve hali hazırda yaklaşık 100 kadınımız daha bu eğitimleri almak istiyorlar. Burada çok ciddi bir eğitim faaliyeti yapılıyor ve sınavsız kimse uygulama sertifikası alamıyor. Yani eğitime gelen ve sınavı geçenler belgeyi almaya hak kazanacaklar. Daha önce Atatürk Kültür Merkezi’nde bu konuyla ilgili bir program yaptık ve buradaki etkinliğimize katılanlara, katılım sertifikası verildi. Şimdi de eğitimlere katılanlara ve sınavı geçenlere uygulama sertifikası verilecek. Çünkü burada alınan belgeler Sağlık Bakanlığı sistemine giriş yapılarak, belli kriterlere göre edinilebilecektir” dedi.

İlk yardım eğitimlerine başvurmak isteyenlerin Uşak Atatürk Kültür Merkezi’nde bulunan UKAMER’e müracaat etmesini isteyen Ertuğrul, şöyle söyledi: “İlk yardım eğitimi çok büyük önem taşıyor. Burada eğitim alan ve uygulama yapabilecek sertifika edinen kadınlarımız, olası bir afette, kazada veya hastalık anında çok büyük bir vazife görecekler. Belki de bir insanımızın hayatta kalmasına vesile olacaklar. Bu bağlamda, eğitimlerin önünü açan Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Çakın’a ve İl Sağlık Müdürümüz Sayın Mehmet Akdağ’a, eğitmenlerimize, bu projede sorumluluk alan herkese ve katılımcılarımıza teşekkür ediyorum”.

Editör: TE Bilişim