Uşak Belediyesi’nin kente bir süredir inşa etmek istediği 3. Sanayi Sitesi’yle ilgili hazırlıkların son aşamaya geldiği ifade edildi. Buna göre, köy statüsünden mahalleye geçen Ovademirler Mahallesi’ne yakın bir noktaya kurulacak olan 3. Sanayi Sitesi’nde 850 iş yeri olacak. Daha önce projeyle ilgili verilen bilgilere göre Ovademirler ve Deri Karma OSB’nin bulunduğu bölgeye yakın bir noktaya inşa edilecek olan 3. Sanayi Sitesi’nde 100 ila 500’er metrekarelik 850 işyeri olacak. Yaklaşık 1 milyon 240 bin metrekarelik bir alana kurulacak olan 3. Sanayi Sitesi’nde otomotiv, tekstil, demir doğrama, gıda ve mobilya alanındaki sektörler ağırlıklı olarak yer alacak. Yeşil alan, sağlık kurumu ve ibadethane gibi unsurların da yer alacağı 3. Sanayi Sitesi’nin kent merkezine sıkışan sanayici esnafına ayrı bir alternatif olması düşünülüyor. Konuyla ilgili geçtiğimiz gün yapılan Ovademirler Mahallesi’ndeki vatandaş buluşmasında konuşan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Uşak Belediyesi Basın Birimi tarafından servis edilen bilgi notuna göre, 3. Sanayi Sitesi’ndeki hazırlıkların da son aşamaya geldiğini belirtti. Başkan Çakın, alt yapı çalışmalarının önümüzdeki günlerde başlayacağını ve ortalama 850 iş yerinde binlerce Uşaklıya istihdam sağlanacak projenin hayata geçirileceğini kaydetti.

ÇAKIN: OVADEMİRLERİ KÖTÜ KOKU VE GÖRÜNTÜDEN KURTARDIK

Daha önce köy statüsündeyken bölgeye inşa edilen çöp ayrıştırma tesisindeki sıkıntıların giderildiğini belirten Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, “Ovademirler’in 2019’da Uşak Belediyesi’ne mahalle olarak bağlanmasıyla birlikte ilk gündem maddemiz yanı başımızda bulunan Ayrıştırma Tesisi’ndeki sıkıntılardı. Belediyemiz tarafından ihaleye çıkan yeni modern Ayrıştırma Tesisi hızlı bir şekilde tamamlandı ve mahallemiz kötü koku ve görüntüden kurtuldu. Ayrıca kanalizasyon ve içme suyunu baştan aşağıya yeniledik ve mahallenin dört bir tarafında bulunan yolları sathi kaplama, taş parke kaplama ve sıcak asfalt çalışmalarıyla ulaşıma en uygun hale getirdik” dedi.
Öte yandan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, vatandaşların da taleplerini dinledi. Vatandaştan gelen sorulara yanıt veren Başkan Çakın, Millet Bahçesi’ne yönelik sözleşmesinin imzalandığını ve önümüzdeki günlerde yapımına başlanacağını, bölgeye iki katlı bir yer altı otoparkının da inşa edileceğini dile getirdi.
Burada Çarşı Uşak olarak adlandırılan proje hakkında da konuşan Başkan Çakın, şöyle söyledi: “Projenin ön onaylarının yüzde 80’den fazlası tamamlanmış durumda ve çalışmalar hızla devam ediyor. En kısa sürede ilk kazmayı vurmayı planlıyoruz. Yine çok önemsediğimiz bir diğer proje de Uşşak Aşevi’nin yapımı. 4 bin metrekarelik alana oturan, içerisinde birçok imkan barındıran Uşşak Aşevi’nin uzun yıllar şehrimize hizmet etmesini amaçlayarak bu senenin sonuna kadar hizmete açmayı planlıyoruz. Yapımı süren Engelsiz Yaşam Merkezi’ni de bu dönem içerisinde Uşak halkı ile buluşturarak dört bir yandan gelen vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunacağız.”  BERKAY ÖZYAYLA

Editör: TE Bilişim