Uşak’ta simit ve poğaçaya zam yapılıyor. Şu anda 4 TL 50 kuruş olan poğaçanın fiyatının 5 TL 50 kuruşa ve 4 TL olan simidin fiyatının da 5 TL’ye yükselmesi için fırıncı esnafının talepte bulunduğu öğrenildi.

Kentte simit ve poğaçayı satan ara işletmelere de daha önce 3,5 TL’den toptan verilen poğaçanın 4 TL 50 kuruşa ve simidin de 3 TL’den 4’ye çıkacağı ifade edildi. Konuyla ilgili açıklama yapan ara işletme bir esnaf, “Fırıncı zam istiyor, fakat milletin alım gücü düşük ve insanlar bunu alırken zorluk çekiyor. Sabah 1 bardak çay ve bir simit yiyen 10 TL ödüyor. Bundan 6 ay önce 5 TL’ye yapılan sabah atıştırması, bugün 10 TL’ye çıkacak. Her şeye zam geliyor, millet ne yapacak bilemiyoruz” dedi.

“FIRINCI ESNAFI YALANDAN AĞLIYOR”

Ara satış yapan işletme sahibi, “Önceden 1 TL 50 kuruşa olan simidi önceden 75 kuruşa alıyorduk ve para kazanıyorduk. Daha sonra 2 TL yaptılar ve bize gelişi 1 TL’ydi ve yine kazandık. Fakat ne zaman ki simit toptan 2 TL 50 kuruş oldu ve biz de bugün 3 TL’den satmaya başladık işte o zaman bizim kardan gitmeye başladı. Şimdi 3 TL’ye alıyoruz ve 4 TL’ye satıyoruz. Hep bizim cepten gidiyor. Fırıncı ağlıyor ama onlar biraz da yalandan ağlıyor” dedi.

Öte yandan Uşak Fırıncılar Odası Başkanı Zafer Kurnaz, daha önce yaptığı açıklamada, basına demeç verme yetkisi olmadığı için kendisini aramamamız gerektiğini ifade ettiği için, esnafı temsil eden odanın görüşüne burada yer veremiyoruz.

Editör: TE Bilişim