Etkinlik, kentte yaşayanları fiziksel aktiviteye teşvik etmek ve Manisa’nın doğal güzelliklerini tanıtmak amacıyla Spil Milli Parkı At Alanı Mevkii’nde başladı. Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen yürüyüşe Anemon ve Saruhanbey doğa sporları kulüpleri de destek verdi ve katılımcılar Bayrak Tepe’ye doğru ilerledi.

DOĞASEVERLER SPİL DAĞI’NDA GÜN DOĞUMUNA YÜRÜDÜ
Doğayla iç içe gerçekleştirilen yürüyüşün ardından Bayrak Tepe’ye ulaşan katılımcılar, günün ilk ışıklarıyla ortaya çıkan Manisa manzarası eşliğinde mola verdi. Manisa Belediyesi’nin yaptığı açıklamaya göre belediye tarafından yapılan ikramlarla çay ve kahvelerini içen doğaseverler, Spil Dağı’nda gün doğumunu izledi. Etkinliğe katılan vatandaşlar yürüyüşün keyifli ve verimli geçtiğini belirterek Manisa Büyükşehir Belediyesi ile emeği geçenlere teşekkür etti. Belediye, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında düzenlediği etkinliklerle hem kent sakinlerini hareketli yaşama teşvik etmeyi hem de Manisa’nın doğal ve turistik değerlerinin tanıtımına katkı sağlamayı sürdürüyor.

UŞAK’TAN DA SPİL DAĞINA YÜRÜYÜŞ İÇİN GİDENLER VAR
Öte yandan Uşak’taki dağ kulüpleri de zaman zaman Spil dağında yürüyüş yapmayı tercih ediyorlar. Vikipedi üzerinde yer alan bilgilere göre Spil Dağı Gediz Ovasının yaklaşık 60 metre seviyelerden yükselmeye başlamasıyla oluşuyor ve Karadağ zirvesinde 1517 metreye ulaşıyor. Spil Dağı, Manisa şehir merkezine güney yönünden yaklaşık 24 kilometre, İzmir’e ise kuzey yönünden ortalama 50 kilometre uzaklıkta yer alan önemli doğal alanlar arasında bulunuyor. Dağın genelinde ormanlık alanlar geniş yer kaplarken, Manisa lalesi başta olmak üzere birçok endemik bitki türü bölgede doğal olarak yetişiyor. Spil Dağı, yaban atları ve çeşitli yaban hayvanlarına da ev sahipliği yaparak biyolojik çeşitlilik açısından öne çıkıyor. Doğal yapısıyla dikkat çeken Spil Dağı’nda çok sayıda mağara da bulunuyor. Bu özellikleriyle bölge, hem doğa turizmi hem de bilimsel araştırmalar açısından önemli bir potansiyel taşıyor.





