Buradan elde edilen gelirler, Uşşak Aşevi Yaptırma Derneği’nin hesabına aktarıldı. Hemen 2 haftada 1 düzenli olarak mezat programı düzenlediklerini ifade eden Uşak Antika Sevenler Derneği Başkanı Öğretim Görevlisi İbrahim Efe, normal günlerde yaptıkları mezatların gelirinin de alıcı ve satıcıdan elde edilen yüzde 10’arlık kısımları Uşşak Aşevine bağışladıklarını belirtti. Efe, “Normalde yapığımız etkinliklerin gelirini direk Aşevine bağışlıyorduk ve bu etkinliğimizin de tüm stant gelirlerini yeni yapılacak olan Aşevi inşaatımız için ilgili derneğe teslim ettik” dedi.

YENİ UŞŞAK AŞEVİ İNŞAATI İÇİN ANTİKA SEVENLER DERNEĞİ DESTEK VERDİ

Uşak’a yeni bir Aşevi binası yapılıyor. Uşak Belediyesi’nin öncülüğünde yapımı devam eden Uşşak Aşevi’nin yeni binası, eski binanın işlevsiz hale gelmesi nedeniyle projelendirildi. Uşak Belediyesi kentteki mevcut Aşevi’nin ekonomik ömrünü tamamlaması nedeniyle yeni bir bina yapımı için çalışma başlattı. Buna göre yeni bir alanda yeni bir bina yapılması için ön çalışma tamamlandı ve temeli atılan bina belli bir seviyeye geldi. Çay kenarı olarak bilinen bölgeye inşa edilen ve kaba inşaatı yükselen yeni bina yaklaşık 4 bin 500 metrekare toplam inşaat alanından oluşuyor. Bu alanda 1500 metrekarelik üç katlı bir bina olacak. Burada kapalı ve açık otopark, sevgi mağazası, 500 kişilik yemek salonu, konferans salonu ve ihtiyaç sahibi vatandaşların kısa süreli kalabileceği otel konforunda misafirhanesi bulunan bir yapı olacak. Yeni binada aynı anda 20 tane kurbanın kesilebileceği, kurban bayramında da vatandaşlarımızın hizmetine sunabileceğimiz son sistem bir kurban kesim merkezi olacak.

Sistemli soğuk hava depolarının da bulunacağı projeye hayırseverlerin de desteği oldu. Olası bir afet halinde günlük yaklaşık 20 bin kişiye de yemek verebilecek olan yeni Aşevi binasına bir destek de Antika Sevenler Derneği’nden geldi. İki haftada bir Uşak’ın tarihi Bedesten Çarşısı’nda mezat yapan Uşak Antika Sevenler Derneği, buradan elde ettiği geliri Uşşak Aşevi’ne yiyecek alınması için bağışlıyor. Alıcı ve satıcıdan yüzde 10’ar komisyon alarak bu paraları Uşşak Aşevi’ne bağışlayan, Uşak Antika Sevenler Derneği üyeleri, bu sefer de yeni Aşevi binası için mezat yaptı. Gün boyu devam eden mezatta antika ürünlerin satışını yapanlar, burada stantlarını açtılar. Antika eşyalara meraklı olanlar da buraya gelerek koleksiyonlarına yeni parçalar eklediler. Buradan elde edilen stant gelirleri olduğu gibi Yeni Uşak Aşevi Binası Yaptırma Derneği’ne bağışlandı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Uşak Antika Sevenler Derneği Başkanı İbrahim Efe, “Uşak’ta bu tip organizasyonların eksikliğini yaşıyorduk.  Ve bir süre önce mezat programlarına başladık ve istikrarlı bir şekilde bu işi sürdürüyoruz. Buradan elde ettiğimiz gelirler normalde Aşevine gidiyor ve buradan da ihtiyaç sahibi öğrencilere ve kurumdan destek alanlara bir şekilde ulaşıyor. Bizler bu amaçla yaptığımız mezatları, bugün de yeni inşa edilen Uşak Aşevi binamız için yaptık. Buradan topladığımız stant ve diğer gelirleri Uşak Aşevi Yaptırma Derneği yetkililerine teslim ettik. Gönül, daha fazla para vermeyi istiyor ve bunun için de büyük çapta etkinliklere de her zaman hazırız” dedi.

UŞAK BELEDİYESİ, AŞEVİNE BAĞIŞ YAPANA KİTAP HEDİYE EDİYOR

Öte yandan Aşevinin inşa edilmesi için her 500 TL bağışlayana Uşak’ın 100. Yılı Kitabını hediye ediliyor. Amaçlarının buraya yapılan bağışları özendirmek olduğunu ifade eden Aşevi Yaptırma Derneği Başkanı ve Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Hikmet Kahraman, yeni Aşevi binasının kent için büyük bir yarar sağlayacağını ve bunun eşsiz bir eserle taçlanacağını ifade etti.  Kahraman, “Hayırseverlerimizin büyük destekleri oldu ve binamızın inşaatı büyük ölçüde ilerliyor. Uşak Belediyesi olarak Aşevimizin bir an önce tamamlanması ve eksiklerin giderilmesi için yeni bir kampanya başlattık. İlimizin kurtuluşu için önemli bir külliyatı hazırlamıştık ve 100. Yıl Kitabı adını verdiğimiz bu eşsiz eseri, her 500 TL bağışlayana hediye edeceğiz. Bu bağışlarla ve desteklerle yeni Aşevimiz inşa edilecek. Destek veren tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Uşak Antika Sevenler Derneğimizin üyelerine de teşekkür ediyor ve desteklerinin devamını bekliyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim