İzmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği'nin (İZMİR BAL-GÖÇ) Uşak Şubesi de açılarak, faaliyetlerine başladı. Derneğin Uşak  Şubesi’nin kurucuları; Gülay Danacı, Halil Mandacıoğlu, Behçet Elmalı, Gönül Kaya, Nevin Kılınç, Serdar Karadağ, Ahmet Cihad Uçar ve Ömre Aydın’dan oluştu.  
Derneğin kurucu Başkanı Gülay Danacı, derneklerinin kamu yarına çalıştığını ve kuruluş işlemlerinin 24 Ekim 2022 tarihi itibariyle tamamlandığını kaydetti. Ailesinin 1950 yılında Balkanlar’dan göç ederek Türkiye’ye geldiğini ifade eden Gülay Danacı, derneğin Balkan Coğrafyası’ndaki soydaşlarımızla bağ kurmak için önemli faaliyetler yapacağını söyledi.
Balkan Yarımadası üzerinden Türkiye’ye göç eden ve halen Balkan coğrafyasında yaşayan soydaşlarımızla bir araya geleceklerini ifade eden Gülay Danacı, “Balkanlar’da yaşayan soydaşlarımızla bağımızı hiç koparmadık. Dernek olarak, onların ekonomik, sosyal ve kültürel sorunlarına çözüm bulmak, hazırlanacak yönetmelik doğrultusunda ihtiyaç sahibi başarılı öğrencilere öğrenim bursu vermek, maddi durumu yetersiz olduğu tespit edilen üyelere giyecek, yiyecek, yakacak veya para yardımı yapmak gibi planlarımız var ve bunun için projeler hazırlayacağız. Sözü edilen bölgede yüzyıllarca egemen olmuş atalarımızın kültür mirasını, örf ve adetlerini yaşatmak, gerçekleştireceği faaliyetlerle üyelerin dışında yerel ve ulusal düzeyde toplumun ihtiyaç ve sorunlarına yönelik çözümler üreteceğiz” dedi.
Gülay Danacı, Balkanlar’dan ana vatana göç eden tüm yurttaşları dernek çatısında buluşmaya davet etti.

Editör: TE Bilişim