Toplantıya TBMM İdare Amiri Ankara Milletvekili Erkan Haberal,   Ankara Milletvekili Nevin Taşlıçay, Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, MYK Üyesi Volkan Dudu, MYK Üyesi Özgür Bayraktar, MYK Üyesi Kadir Şekerci ve MHP Uşak İl Başkanı Ayhan Kınden ile MHP Uşak teşkilatı mensupları, Uşak’ın Sivil Toplum Kuruluşu Üyeleri ve Muhtarlar katıldı.

“ERTELEDİĞİMİZ VE UZUN ZAMANDIR PLANLADIĞIMIZ TOPLANTIMIZI GERÇEKLEŞTİRME FIRSATI BULDUK”

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından toplantının açılış konuşmasını yapan MHP Uşak İl Başkanı Ayhan Kınden katılım sağlayan misafirlerine teşekkür etti.  Kınden : “ Siz değerli misafirlerimizle aynı ortamda olmaktan ziyadesiyle memnunuz. Pandemi nedeniyle ertelediğimiz ve uzun zamandır planladığımız toplantımızı gerçekleştirme fırsatı bulduk. Sizlerle sohbet ederek sizlerin sorunlarını dinlemek, elimizden geldiğince çözüme ulaştırmak ve karşılıklı fikir alışverişinde bulunmak maksadıyla burada bulunan Milletvekillerimizi ve MYK üyelerimizle sizleri baş başa bırakıyor hepinize şahsım ve yönetimim adına saygıları sunuyorum” dedi.

“MİLLİ VE DİNİ DEĞERLERİMİZ KIRMIZI ÇİZGİMİZ”

Kınden’den sonra söz alan Ankara Milletvekili Nevin Taşlıçay, kendilerini önce Ülkem ve Milletim anlayışının temsilcileri olarak niteleyerek 81 ilde, siyasetin asli ve asıl unsuru dediği vatandaşlarla ve onların temsilcileri olan STK’lar ve Muhtarlarla bir araya geldiklerini söyledi.  Pandemiden dolayı bu tür toplantıları düzenleyemediklerini söyleyen Taşlıçay yeniden karşı karşıya olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti. Konuşmasında milli ve dini değerlere vurgu yapan Taşlıçay bu değerlerin kırmızı çizgileri olduğunu ifade etti.

“MUHTARLARIN ÖNEMİN SEÇİM KAYBEDİNCE ANLADIM”

Toplantıda söz alan Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş kuraklığa ve mevsim değişikliğine dikkat çekti. Murat Dağı’nın Uşak’ın su kaynakları için hayati bir önem taşıdığını ifade eden Erbaş buranın talan edilmesinin önünde durduklarını ve durmaya devam edeceklerini söyledi. “Adım Adım 2023, İl İl Anadolu Programı” kapsamından düzenlenen toplantının amacının vatandaşı dinlemek olduğunu, Muhtarların önemini seçimi kaybettiğinde anladığını ve 2018 seçiminde ilk önce muhtarla bir araya geldiğini anlattı. Erbaş : “Bu yüzden telefon fihristimin üçte ikisini muhtarlar oluşturuyor. Muhtarlarımızın tek dertleri ve sıkıntıları kendi mahallelerine köylerine söz verdikleri işleri yerine getirebilmek. Ben sizlerin bu memleketin demokrasisi için, bu memleketin siyaseti için, bürokrasisi için ne kadar önemli bir mihenk taşı olduğunuz çok iyi biliyorum.” Şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE, HUSUMET ÇEMBERİ İÇERİSİNDE”

Toplantının son konuşmasını yapan TBMM İdare Amiri Ankara Milletvekili Erkan Haberal da mili İrade vurgusu yaptı. Türkiye’nin, husumet çemberinin giderek daraldığı karanlık bir dönemden geçtiğini iddia eden Haberal, Türkiye’nin içinde bulunduğu coğrafyayı, etnik ve mezhepsel ayrılıklarının körüklendiği, iç savaşların yaşandığı, kanlı terör örgütlerinin at oynattığı,  ülkelerin toprak bütünlüklerinin parçalandığı sorunlu bir coğrafya olarak betimledi.  Haberal, bu gelişmelerin Türkiye’yi milli güvenlik tehlikeleriyle karşı karşıya bıraktığını iddia etti.

“GELECEĞİMİZ AY YILDIZLI BAYRAĞIMIZIN ALTINDADIR”

PKK, PYD, DEAŞ ve FETÖ’yü dünyanın en kanlı terör örgütleri olarak niteleyen Haberal bu örgütlerin çok yönlü saldırılarının Türkiye’yi amansız bir mücadele ile baş başa bıraktığını öne sürdü.  Haberal: “ Bu üç önemli tuzak karşısında amansız bir mücadele verilirken, Kıbrıs, Libya, Mavi Vatan akabinde Azerbaycan Dağlık Karabağ savaşı üzerimizde maddi ve manevi tonlarca yük eklemiş, pandemi bunların üstüne tuz biber olmuştur. Huzur ve beka için güç birliği yaptık. Ne yapıyorsak Türk Milleti içindir. Unutulmasın ki yolumuz açık önümüz parlak , geleceğimiz ay yıldızlı bayrağımızın altındadır.” Dedi.

“BEKA SORUNU CUMHUR İTTİFAKIYLA ÇÖZÜLÜR”

Türkiye’ye 15 Temmuz darbe girişiminin ve o günden bu güne yapılanların unutulmamasını isteyen Haberal  15 Temmuz gecesi milletin gösterdiği refleksi binlerce yıllık Türk tarihinin bu güne yansıması olarak gördüğünü ifade etti.   Haberal konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı; “15 Temmuz darbe girişiminin devamında Türkiye’nin varlığını ve geleceğini hedef alan tehdit ve tehlikeler karşısında ülkemizin ciddi bir beka sorunu ile karşı karşıya olduğu bilinciyle hareket etmesini milli bir zorunluluk olarak gören Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Beyefendi ‘Beka Sorunu Cumhur İttifakıyla Çözülür’ diyerek birleştiricilik ve kurtarıcılık görevini üstlenmiştir.”

Konuşmaların ardından söz alan sivil toplum kuruluşu başkanları ve muhtarlar temsil ettiklerin esnafların ve vatandaşların sorunlarını dile getirdi. Sorunların ve soruların merkezinde ekonomik sıkıntılar  yer aldı. Söz alanların bir çoğu siyasetin ve siyasetçinin vatandaşın gerçek gündeminden uzak olduğunu iddia etti ve özellikle yerel siyasetçileri vatandaşlara biraz daha yakın olmaya davet etti. Söz alan temsilciler MHP’li milletvekillerinden sorunlarının dile getirilmesi noktasında daha aktif olmalarını istedi.

Ekonomik sıkıntılara yönelik sorulara cevap veren Haberal ekonomik sıkıntıların küresel boyutta olduğunu Türkiye’nin de bundan etkilendiğini savundu. Haberal bu tezini bazı Avrupa ülkelerinde yaşanan ekonomik sıkıntıları ve enerji fiyatlarındaki artışlardan nasıl etkilendiklerini örnek vererek açıklamaya çalıştı.

HABER  / BAYRAM KELEŞ

Editör: TE Bilişim