Arabası ve motosikleti olmasına rağmen günlük yaşamında bisiklet kullanmayı tercih ettiğini söyleyen Er yarım asırdan fazla bir süredir bisiklet kullandığı belirtti. Er; “Ben sosyal bilgiler öğretmeniydim,  okula giderken sürekli bisiklet kullanmışımdır.  Eviminiz okula biraz uzaktı kimseden de utanmadım takım elbiseyle bile okula bisikletle geldim gittim, örnek olsun istedim. Hem spor yaptırıyor, hem ekonomiye katkıda bulunuyoruz. Biliyorsunuz petrolümüz dışarıdan geliyor araba ile gelip gidebilirdim ama ne gerek var dedim, hem benim hem ülke ekonomisine katkısı olduğunu düşündüm. Ayrıca şehir içinde trafik sorunu, park sorunu gün geçtikçe artıyor.”

65 YAŞINDA BİSİKLETLE UŞAK’TAN DENİZLİ’YE GİTTİ

Geçen yıl sırf kendisini denemek için bisikletle Denizli’ye gittiğini anlatan Er yolculuğunu şu şekilde anlattı; “Fazla yorulmadım, yollarda biraz dinlendim tabi, yolculuk bu dinlenmelerle birlikte toplamda 7-8 saat  sürdü. Sabah saat 07:00 gibi çıktım öğleden sonra 3 gibi Denizli girişindeydim.”

“SAĞLIK İÇİN BİSİKLET KULLANIN”

Er, sağlıklı bir yaşam için tüm Uşaklılar şu tavsiyelerde bulundu; “Ayrıca içki ve sigara içmiyoruz, kahveye girmiyoruz, bisiklete bindiğimiz için sağlığımızı da koruyoruz. Her zaman binmesem de şu an çıksam bisikletle rahat bir şekilde Banaz’a gider gelirim. Bizim bu hobimiz arkadaşımız ile birlikte devamlı bisiklet sürüyoruz.”

HABER / BAYRAM KELEŞ

Editör: TE Bilişim