Uşak merkez ilçede yer alan Malkoçoğlu Ortaokulu kuruculuğunda başlayan “Türk Dünyasının Ortak Destanı: Köroğlu” E-twinning projesi Uşak ve farklı illerden 5 okul ve Polonya ve Azerbaycan’dan 1 er okul olmak üzere toplam 7 okul ile birlikte yürütülmeye devam ediyor.

Projede Uşak’tan “Alanyurt Ortaokulu”, “Cumhuriyet Ortaokulu”, Hatay ilinden “Samandağ Atatürk Ortaokulu” ve Kırşehir ilinden “Prof. Dr. Erol Güngör Ortaokulu”, Polonya’dan “Publiczna Szkoła Podstawowa w Byczynie”, Azerbaycan’dan “Famil Bayramov Qarxun kənd ümumi orta məktəbi” katılımcı olarak yer alıyor.

Türk dünyasının her yerinde anlatılan gelen “Köroğlu Destanı” na yönelik farkındalık oluşturmayı amaçlayan bu proje Ekim 2020’de başladı ve Mayıs 2021’de ise sona erecek. Proje kapsamında her ay ortak okullar tarafından farklı farklı etkinlikler düzenlenecek. Köroğlu ve destanına yönelik farkındalığı arttırmayı amaçlayan projede beş temel etkinlik yer alıyor. Bu etkinlikler sırasıyla resim, müzik, film, hikâye anlatıcılığı ve halk oyunları olarak tasarlandı. Projenin sonunda katılım sağlayan okulların öğrencileri ve ailelerinde tarih, kültür ve edebiyat bilinci oluşturmak amaçlanıyor. Tüm bu amaçlar doğrultusunda projede yer alan okullar birbirleri ile işbirliği içinde çalışmayı sürdürecek. Proje ekibi konuyla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, projenin Türk dünyasına güzel bir örnek teşkil edeceğini öngördüklerini söyledi.

HABER / BAYRAM KELEŞ

Editör: TE Bilişim