Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önce, AK Parti Uşak Milletvekilleri Mehmet Altay ve İsmail Güneş, AK Parti Uşak İl Başkanı Fahrettin Tuğrul, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan ve AK Parti Uşak Belediye Başkan adayı Mehmet Çakın birer konuşma yaptılar.  Mitingin selamlama konuşmasın Ulaştırma Bakanı Mehmet Mücahit Turhan gerçekleştirdi. Turhan, “Reis sizden yetkiyi aldığından beri size hiç yanlış yaptı mı? Dünya çapındaki hizmetleri size sundu mu? İşte onun için Reis’i çekemiyorlar. Çekemeyenler çatlasın” dedi.

Miting meydanına gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayahan’ın ‘Bizimkisi Bir Aşk Hikayesi’ şarkısıyla karşılandı. Vatandaşla birlikte aynı şarkıyı söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Uşak, efeler ve aşıklar diyarıdır. Milletine vatanına ve devletine aşkla bağlanan Uşak. Gönlü Karun kadar zengin ve yüreği Ciritçiler gibi kıpır kıpır olan Uşak. İstiklaline göz dikenlere bu toprakları dar eden Uşak. Hep demokrasinin, özgürlüğün ve milli iradenin yanında yer alan Uşak’ı muhabbetle selamlıyorum. Bu ne güzellik böyle. Yol buyunca cadde tıklım tıklım, meydan tıklım tıklım. Uşak’a inerken güzelliğinizi ve ihtişamınızı gördüm. Uşak aşıklar demektir ve bizler sizlere aşığız ve sevdalıyız. Aşıklar sevdiği için her şeyin en güzelini isterler. Biz de sizler için, Uşak ve ülkemiz için hep en güzelini istiyoruz. Sizleri en güzele ve iyiye layık gördüğümüz için de gece gündüz çalışıyoruz” dedi.

Ne bay Kemal, ne de bir tane hanım var o yarar.

 “Bu mücadele kolay bir süreç olmadı. Yeri geldi karşımıza vesayet güçleriyle çıktılar, yeri geldi sokakları karıştırmak istediler” diyen Erdoğan, şöyle devam etti;  “Yeri geldi içimizden vurmaya çalıştılar. Yeri geldi FETÖ’yle bizi vurmaya çalıştılar. Yeri geldi çukur eylemleri ve canlı bombalarla ülkemizi terör eylemleriyle boğmaya çalıştılar. Hiçbiri de olmayınca doğrudan doğruya tank ve topla milletin canına kast ettiler. Yine az geldi ve bu sefer de ülkemiz sınırlarını tecrit etmeye başladılar. Bu da yetmedi ve döviz kuru üzerinden yine bir takım oyunlar oynuyorlar. Türkiye enflasyonu dizginlemeye,yatırımları artırmaya ve ihracat ile döviz rezervlerini güçlendirdikçe daha da azgınlaşıyorlar. Ülkemizi bu tür oyunlarla oyalayıp asıl hedeflerinden vazgeçireceklerini sanıyorlar. Biz bugün çok daha büyük bir inanç ve azimle hedeflerimize bağlıyız. Biz bugün ülkemiz ve milletimiz üzerindeki oyunları bozmaya çok güçlü bir şekilde kararlıyız. Cudi’de bunları inlerine gömdük mü? Gabar’da ve Tendürek’te bunları inlerine gömdük mü? Kandil’de kaçacak delik arıyorlar. Oraya kadar Mehmetlerimiz, tank ve F16’larla kovalıyorlar. Onlar kaçacak ve biz kovalayacağız. FETÖ’cüleri de kovalayacağız. Bugün 10 binlerce FETÖ’cü içerde mi? Hepsi bedelini ödeyecekler. Yok öyle 25 kuruşa simit. Bedelini ödeyecekler. Pensilvanya hani ne oldu sesin niye çıkmıyor. Öyle oradan bu işi yönetmekle bu bir yere gitmez. Ne bay Kemal, ne de bir tane hanım var o yarar. Yaramaz niye çünkü onlar bu milletin ruh kökünden gelmiyorlar. Biz bu milletin ruh kökünden geliyoruz. Bunlar bütün umutlarını 31 Mart’a bağlamışlar. Sinsi bir oyunla, milletin kafasını karıştırma ve gönlünü kırma taktiğidir. Şimdi ben size Düzce ve Bolu’nun selamını getirdim. Orası da muhteşemdi. Şimdi bu akşam ATV ve A Haber’den tüm Türkiye’ye selamınızı göndereceğim. Bu ittifakın görülen ve görülmeyen ortakları var. Gerçi saklamaya çalıştıkları ortakları, kendilerini tutamayıp, her gün ortaklıklarını açıkladılar. Milletimizin bayrağına, beraberliğine ve kardeşliğe karşı olan kim varsa bunları destekliyor. Hatta ve hatta 31 Mart bir intikam seçimi olacak diyenler de var. Eğer birileri gelip, 31 Mart’ta sandığa gitmeyin diyorsa, onun amacı sizin öfkenizi paylaşmak değildir. Birileri gelip size başka partiye oy ver diyorsa, bilin ki size yol göstermiyordur. Bunu söyleyen karşıdaki ittifakın başarısı için çalışıyordur. Bunu dillendiren sizin iradenize ipotek koymaktadır".

Muhakkak sandığa gidin, gitmeyenleri götürün

Erdoğan, "Milletimiz kırgınlığında haklıdır. İnsanın olduğu her yerde hata ve eksik olur. Önemli olan hasbi niyetle bunları düzeltme ve bu iradeyi ortaya koymaktır. Mühim olan sorunların üstüne samimiyetle gitmektir.  16 Nisan halk oylamasının ardından partimizin başına yeniden döndüğümüzde bu iradeyle pek çok adım attık ve inşallah seçimden sonra bu konuları masaya yatıracak, kibri ve kabalığıyla milletimizi üzen kim varsa biz üzeceğiz. Bu arada AK Parti’nin gölgesinde büyüyüp, fırsattan istifade karşısına geçenleri de affetmeyeceğiz. Bu trenden inenler, bir daha bu trene binemez. Kimse kendini bulunmaz Hint kumaşı sanmasın. AK Parti’nin bir kadro sorunu yok. Herkes bizim kadromuzun adayıdır. Bu partiyi milletimiz ve siz kurdunuz. Tabelasını da milletimiz astı ve bundan sonra da milletimiz ayakta tutacaktır. Şahsım dahil herkes bu millete hizmetle mükellefiz. Bu bayrak yarışından kimler geldi kimler geçti. Bu meydanın dile olsa da konuşsa. Burada az mı konuştuk, az mı bir araya geldik. İnşallah önümüzdeki bu bayrak yarışı kesintisiz devam edecektir. Seçimden sonra 4,5 yıllık bir icraat dönemi var. Yani 4,5 yıl, kabinemizle beraber hizmet yarışına devam edeceğiz. Seçim falan hiçbir şey yok.  Bu dönemi, yeniden yapılanma adına en verimli şekilde değerlendireceğiz. Kardeşlerim muhakkak sandığa gidelim ve gitmeyenleri de alıp götürelim. Türkiye’nin önü aydınlıktır ve bundan sonra da öyle olacaktır" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na cevaben kentte yapılan faaliyetleri ve hizmetleri anlatan bir videoyu vatandaşa izletti. Erdoğan, "Uşak'ta 18 baraj ve 14 gölet var. Bay Kemal bak eserlerle konuşuyorum, lafla değil. Yahu sen klavuzu değiştir. Klavuzu karga olanın akibeti kötü olur. Bunun için Pazar günü benim Uşaklı kardeşlerim ders vermeye hazır mı? Hanım kardeşlerim kale içeriden fethedilir. Pazara bir şey kalmadı Çok çalışacağız. Uşak sadece buradan mı ibaret. Uşak'ın dışında akrabalar yok mu? Hepsini arayın ve haberdar edin. Gençler çok koşturun. Uşak'a stadyum yapacağız. Karaağaç göletinin bulunduğu yerde termal su bulundu ve buraya tesisler yapacağız. Kurtuluş mahallesine Millet Bahçesi yaptık ve sırada Dikilitaş var. Sağlık yatırımlarını sürdürüyoruz. Uşak'ın bir hafif raylı sisteme var ve teknik bir sıkıntı yoksa, böyle bir raylı sistemi şehrimize kazandırmaya destek vereceğiz. Uşak'ın kavgaya çekişmeye ve enaniyete değil ve hizmete ihtiyacı var " diye konuştu. Erdoğan mitingin sonunda vatandaşa çay ikram etti ve Uşak Belediye Başkan adaylarının takdimini yaptı.

Editör: TE Bilişim