Gençlik ve Spor Bakanlığının bütçesiyle ilgili görüşmede konuşan AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, kentini ihtiyacı olan futbol sahasının yapımı için destek istedi. Burada Gençlik ve Spor Bakanı’na hitap eden AK Parti Uşak Milletvekili Güneş, “Ampute futbol takımımız dünya birincisi oldu ve başarılarının daim olmasını istiyorum. Akdeniz Olimpiyatlarında da başarılı olmuşuz. Sadece bununla kalmamışımız gençlere manevi, kültürel ve tarihi değerlerini öğretme adına şimdiye kadar olmayan ve gençlerin Çanakkale’yi keşfetmesine ve Sarıkamış’ı keşfetmesine neden oldunuz sayın bakanım. (Bakana hitaben). Gençlere tarih bilinci açısından çok önemli mesafeler kat ettiniz. Bununla da kalmadınız, gençlik merkezinde insanlar hangi kursu almak istiyorsa, dil, saz ve dokuma kursu olabilir, arkadaşları da çağırıyorum gençler biliyor ama onlar maalesef bilmiyor” dedi.

AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, yeni yılın bütçesiyle ilgili görüşmede söz alarak, Uşak ve Türkiye’deki gençlik ve spor yatırımlarını değerlendirdi. Burada bakanlığı eleştiren muhalefet partilerine yüklenen AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, gençlerle ilgili en fazla yatırımın Adalet ve Kalkınma Partisi döneminde yapıldığını dile getirdi. Yaklaşık 7 dakikalık bir açıklama yapan Güneş, “Gençlerle ilgili yapılanlara bakmak lazım. Seçme ve seçilme yaşını 18 yaşına indiren Adalet ve Kalkınma Partisi’dir. Hangi partide genç daha fazla derseniz, Adalet ve Kalkınma Partisindeki 18-25 yaş vekil sayısını görürsünüz. Sürekli gençler için konuşanların siyaset alanında gençlere yer açmadığını görüyorsunuz. Sözde gençlerle ilgili çok şey yapacaklar gibi görünüyorlar ama icraatta bu yok. Yüksek öğrenimde harçları kaldıran biziz. Yine aynı şekilde isteyene kredi ve burs verilmesinin önünü açan ve kredi isteyen herkese kredi veren Adalet ve Kalkınma Partisi’dir. Bugün 913 bin gencimiz kredi almaktadır ve kredilerin faizlerinin kaldırılması da bu kanunla olacak” dedi.

UŞAK’TA BİN 40 OLAN YURT KAPASİTESİ 9 BİN 700’E ÇIKTI

“Gençlik ve Spor Bakanlığı kurulduktan sonra buraya önemli bir kaynak aktırıldı ve gençlerin yurt sorununda büyük bir mesafe kat edildi. Sadece yatak kapasitesi artmadı, muhalefet partisindekiler buradaki yurtlara hiç gitmediği için kendi dönemlerindeki yurtlar gibi zannediyorlar” diyen Adalet ve Kalkınma Partisi Uşak Milletvekili Güneş, şöyle konuştu: “Yurtları çok ciddi imkanlarla kavuşturduk. Öğrencilerin yüzde 80’nini yurtlara yerleştirmek her babayiğidin harcı değildir. Sadece bununla mı kaldık, burada ayrıyeten de belirtmek isterim, Uşak’ta da bin 40 olan yurt kapasitesini 9 bin 700’e çıkardık. Gençlik merkezi, kitap kafe ve yüz havuzları yapmışız. Bunları yapmışız da ne olmuş lisansı sporcularımız 12 milyon 400 bine gelmiş. Bunun dünya olimpiyatlarındaki yansımasını da gördük”.

GENÇLERİN ÇANAKKALE VE SARIKAMIŞ’I KEŞFETMESİNE NEDEN OLDUNUZ

 Konuşmasında bakanı öven AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, “Bu dönemde bir çok alanda rekor kırdık. Bunu nasıl yaptık, hem gençliğe değer verip hem de altyapısını kuvvetlendirmeyle oluyor. 19 bin altın madalya bu dönemde kazanılmış. Ampute futbol takımımız dünya birincisi oldu ve başarılarının daim olmasını istiyorum. Akdeniz Olimpiyatlarında da başarılı olmuşuz. Sadece bununla kalmamışımız gençlere manevi, kültürel ve tarihi değerlerini öğretme adına şimdiye kadar olmayan ve gençlerin Çanakkale’yi keşfetmesine ve Sarıkamış’ı keşfetmesine neden oldunuz sayın bakanım. (Bakana hitaben). Gençlere tarih bilinci açısından çok önemli mesafeler kat ettiniz. Bununla da kalmadınız, gençlik merkezinde insanlar hangi kursu almak istiyorsa, dil, saz ve dokuma kursu olabilir, arkadaşları da çağırıyorum gençler biliyor ama onlar maalesef bilmiyor.  Gençlerimizin yazın kamplara gitmesi ve tatil yapmasının önünü açtınız. Bu gençlere bu yaz uygulamaya koyduğunuz, bunu 3 gün yapmışsınız ve sonra 5 güne çıkarmışsınız, her öğrenci istediği yere arkadaşlarıyla gidiyor ve kalma hakkını kullanılıyor. Sayın Bakanım Uşak’a da çok şey yaptınız Allah razı olsun, Uşak’a bir de stadyum yaparsanız çok memnun oluruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim