Bir çok sabun türünden bahseden Ölmez Türkiye’de üretilen sabunlara dikkat çekti. Sabunların  birbirinden farklı   cilt rahatsızlıkları  için etkili olduğunu belirten Sönmez bu sıralar içinde ki besleyici maddeler ile bir çok yerde tavsiye edilmesi üzerine eşek sütü sabununun ün kazandığını söyledi. Ölmez: “Zaten tarih boyunca eşek sütünün besleyici özelliğinin olduğu söylenmiş ve herkes tarafından bilinmekte. Bunu sabun yaparak cilde uygulanması düşünülmüş. Eşek sütü çok ciddi derecede antiseptiktir. Cildi çok iyi temizler ve besler. Buna bağlı olarak yeniler.” İfadelerini kullandı.

Cildin her noktasında farklı etki gösteren doğal sabunların egzema, sedef, mantar, cilt temizleme, cildin nemlenmesini sağlama gibi yararlı etkilerinin olduğunu söyleyen Ölmez,   kulaktan dolma bilgilerle  yoruma dayalı tüketim yapılırsa alerjen etki ile karşılaşılabileceği uyarısını yaptı

Doğal sabunların iki üç yıkama ile mucizevi şekilde cildinizi değiştiremeyeceğini yineleyen Sönmez “Sabun mucize değildir. Bir seferlik veya bir aylık kullanımda etki göstermez. Neticede sabunla yüzünüzü yıkıyorsunuz. Maksimum üç dakika cildinizde bekletiyorsunuz ve daha sonra yıkıyorsunuz. Doğal olarak günde 2-3 dakikalık beslenme ile cildiniz mucize yaratamaz ” dedi ve uzun süreli kullanımı tavsiye etti.

İLAÇ GİBİ SABUN “BITTIM

Ölmez bir çok şikayete iyi geldiğini belirttiği Bıttım sabunu hakkında şu bilgileri verdi; “Siirt ve Hatay yöresinde Menengiçin yağından yapılan bir sabun. Menengiç antep fıstığı ağacının aşılanmadan önce ki normal hali. Menengiç yağının çok güçlü şekilde saç diplerini güçlendirici özelliği var, beyazlamayı geciktici özelliği var saç dökülmelerini engelleyici özelliği var saç derisini nemlendirici özelliği var, ayrıca egzema ve sedef gibi rahatsızlıklarda da kullanılabiliyor. Aynı zamanda bu çok bilinen bir şey değil belki ama menengiç yağı kadınlardaki genital bölgede oluşan mantara etkili bir ilaç şeklinde kullanılıyor.“

CİLDİ TEMİZLEME ÖZELLİĞİYLE “KİL SABUNU”

Kil sabunu hakkında da  konuşan Sönmez ; “Kil, zeytinyağı ve su ile yapılıyor. Cildi nemlendirici özelliği var. Kilin cildi temizleyici özelliği zaten biliniyor. Siyah noktalar sivilce gibi problemlerde killi sabunun kurutucu özelliği var. Cildin yağ dengesini dengeleyici özelliği var. Gözenekleri temizlediği için cildin nefes almasını sağlar buna bağlı olarak cildin daha da güzelleşmesini bakımlı görünmesini sağlar” dedi.

“O” DÜNYANIN EN İYİLERİNDEN BİRİ

Defne Sabunu dünyanın en iyi sabunlarından biri olduğunu iddia eden Ölmez: “Hatay yöresinde defne ağacının tohumundan, yaprağından ve yağından yapılan bir sabun. Bana göre dünyanın en iyi sabunlarından biri. Sabunu kırdığınızda defne yağı akacak kıvamda oluyor. Saçınızı besleyici özelliği var, sivilceleri kurutucu özelliği var. Egzama ve sedefe çok iyi geliyor.” Dedi.

KANTORON SABUNU CİLT SORUNLARINA DEVA

Kantoron sabununun ciddi cilt sorunları için deva olduğunu söyleyen Sönmez ; “Kantoron yağının özelliğinden kaynaklanan yara kapatıcılık özelliği sabunda da devam etmektedir. Lekelere iyi gelir nemlendirici özelliği vardır. Kantoron yağı zeytinyağı ile yapılır. Deri hastalıkları ile alakalı hastalıklarda kil kantoron, ısırgan, bıttım, defne bu tarz sabunları gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. “ Şeklinde konuştu.

HABER / BURAK GÜNEY

Editör: TE Bilişim