Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Eylül Ayı Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısı’nda kentin 17 ilçesinde sürdürülen altyapı, üstyapı, sosyal yardım ve kırsal kalkınma yatırımlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Toplantıda belediyenin devam eden projeleri ve yeni hizmet modelleri kamuoyuyla paylaşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Uşak’a yakın bir mesafede bulunan Demirci, Selendi ve Alaşehir’i kapsayan toplam 27 kilometrelik yolun sıcak asfalt ihalesinin yapıldığını bildirdi.

DEMİRCİ, SELENDİ VE ALAŞEHİR’İ KAPSAYAN 27 KİLOMETRELİK YOLUN YAPIMI SAĞLANACAK
Demirci, Selendi ve Alaşehir’i kapsayan toplam 27 kilometrelik sıcak asfalt işinin ihale edildiğini ve sözleşme aşamasına gelindiğini aktaran Dutlulu, Akhisar asfalt plentinde de imalatın tamamlandığını ve deneme üretimine başlandığını söyledi.
Ağustos ayında 11 bin 250 ton rotmiks ve 20 bin 500 ton sıcak asfalt üretildiğini açıklayan Dutlulu, 2026 yılında toplam 65 bin ton sıcak asfalt serimi gerçekleştirildiğini belirterek, Ağustos ayında 200 kilometrelik sathi kaplama yapıldığını, yıl genelindeki toplam çalışmanın ise 500 kilometreyi geçtiğini söyledi. İl genelinde 500 bin metrekare parke taşı ihalesi yapıldığını ve bunun 200 bin metrekarelik bölümünün tamamlandığını belirten Dutlulu, yol çalışmalarının kent genelinde sürdüğünü ifade etti.

YATIRIM VE ALTYAPI PROJELERİNDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR, MANİSA KART İLE 3’ER BİN TL KIRTASİYE DESTEĞİ VERİLECEK
Salihli Mithatpaşa Caddesi Sevgi Yolu için 65 milyon TL bütçe ayırdıklarını kaydeden Dutlulu, projede kazı, beton ve zemin kaplama çalışmalarının devam ettiğini ve Saruhanlı kaldırım düzenlemesi için de 50 milyon TL bedelli proje kapsamında Hükümet ve Gazi Osmanpaşa caddelerinde 11 bin metre kaldırım ile sıcak asfalt çalışması yürütüleceğini söyledi. Sosyal hizmetlerde yeni bir sisteme geçildiğini kaydeden Başkan Dutlulu, Manisa Şehir Kart uygulamasının devreye alındığını açıkladı. Yaklaşık 10 bin vatandaşa teslim edilen kart ile yardım süreçlerinin dijitalleştirildiği dile getiren Dutlulu, aynı zamanda 3 bin TL yükleme yapılarak bazı ailelere kırtasiye desteği ve ihtiyaç sahiplerine de Manisa Şehir Kart ile 50 TL ve diğer vatandaşlara da 150 TL karşılığında yemek hizmetini kent lokantasında vereceklerini aktardı.





