Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, AK Parti Uşak İl Kadın Kolları Başkanı Hilal Sabancı ve yönetim kurulu üyelerine kentteki çalışmaları anlattı. Uşak’ta yapılan çalışmalarla ilgili bir gezi düzenleyen Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, AK Parti kadın kolları üyelerini sırayla; çocuk kent, eski belediye hizmet binasındaki tadilat, Atatürk Mahallesi olimpik yüzme havuzu inşaatı, kentsel dönüşüm parkı, Atapark’taki çalışmalar, yeşil Karaağaç mesire alanı, Kayaağıl Termal, Bölme mesire alanı, yeni Aşevi inşaatı, Ata Kule diaroma ve yayalaştırılan sokak projelerinde incelemeler yaptı.

Burada çalışmalarla ilgili AK Parti Uşak İl Kadın Kolları Başkanı Hilal Sabancı’ya ve yöneticilerine bilgi veren Başkan Çakın, kentte bir dizi yatırımın önünü açtıklarını ve çalışmaların büyük bir hızla sürdüğünü söyledi. Çakın, Karaağaç göletinin ve diğer yatırımların halka büyük yararlar sağlayacağını ifade etti. Karaağaç Göleti’nin eski halinden eser kalmadığını, alanda geniş çaplı bir çalışma başlatıldığını kaydeden Başkan Çakın, “Birinci etap çalışmalarımız sonucunda bölge bambaşka bir hale kavuştu. Bu festivalle birlikte Yeşil Karaağaç Göleti’ndeki mesire alanımızın da açılışını gerçekleştirmiş olacağız. İkinci etap kapsamında Fatih Mahallemizde yer alan at çiftliğini de bu alana taşıyacağız. Ayrıca buraya bir sosyal tesis inşasına da başlayacağız. Yeşil Karaağaç’ta, Uşaklı vatandaşlarımızın ve Uşak’a gelen misafirlerimizin keyifle vakit geçirebilecekleri güzel bir ortamı ortaya çıkarmış olacağız.” diye konuştu.
Başkan Çakın ve AK Partili kadınlar, “Yayalaştırılan Sokaklar” incelendi. Yürütülen çalışmaları tüm detaylarıyla paylaşan Çakın, burada tüm altyapı çalışmalarının özenle yapıldığını, üstyapının ise sağlam bir forma büründüğünü; artık kırık taşlarla karşılaşılmayacağını aktardı. Kent mobilyalarının ve aydınlatmaların yerleştirilmesiyle yayalaştırılan sokakların bambaşka bir görünüme sahip olacağını ekleyerek, İsmetpaşa ile bir bütün oluşturacağının altını çizdi. Çakın, AK Parti Kadın Kolları üyeleriyle birlikte kent merkezinde hayata geçirilen ve gençlerin eğitim hayatındaki başarısına büyük bir katkı sağlayacak olan Etüt Merkezi Projesi yerinde incelendi. Çakın, “Burada ücretsiz olarak eğitimler verilecek, gençlerimiz sakin bir ortamda ders çalışabilecek. Grup çalışma odaları da etüt merkezimizde yer alacak.” dedi.

İsmetpaşa’yı görsel açıdan güzelleştiren ve ticari hacmini artıran düzenlemeleri anlatan, yenilenmenin zaruri olduğunu paylaşan Çakın, “Cephe kaplama işlemi sonrası alt ve üstyapı çalışmaları yapılacak. Her geçen gün ilginin düştüğü bu gölge çalışmaların ardından güçlü bir ticari hacme, ciddi bir sirkülasyona sahip olacak.” ifadelerini paylaştı. Belediyeye ait eski hizmet binasının da caddenin canlılığına katkı sağlayacak bir ticaret merkezine dönüştürüleceğini dile getiren Başkan Çakın, daha sonra Kentsel Dönüşüm alanında yapılan parkı, Esentepe’ye yapılan yarı olimpik yüzme havuzunu, Bölme’ye kazandırılan mesire alanını, Yeşil Karaağaç’taki rekreasyon çalışmalarını ve Kayaağıl Termal Tesisleri’ni basın mensuplarıyla birlikte yerinde inceledi. Başkan Çakın, 2019’da göreve geldikten sonra kentte 37 yeni park alanı inşa edildiğini söyledi.

Çakın, şöyle devam etti: “2019 yılından bugüne kadar kente 37 yeni park alanı kazandırarak 217 olan park sayısını 254’e çıkaran Uşak Belediyesi sosyal donatılarla yaşam alanları kuruldu. Yapılan çalışmaların sonunda 442 bin 661 metrekare ilave alan kazandıran Uşak Belediyesi, mevcut yeşil alan miktarını 2 milyon 229 bin 816 metrekareye çıkardı. Son olarak önceki gün açılışı yapılan Bölme Piknik Alanı ile birlikte kent yeni ve renkli bir sosyal alana hizmet vermeye başladı. Uşak Belediyesi eliyle 81 adet mevcut parkta da yenileme gerçekleştirildi. Yeni park alanlarında ise 2 bin 610 adet ağaç dikimi yapıldı. Kendi bünyesinde çiçek yetiştirmeye başlayan Uşak Belediyesi, her yıl ortalama 150 bin adet mevsimlik çiçeği parklarla buluşturdu. Uşak’ta yürütülen çalışmalarla 8.37 metrekare olan kişi başına düşen yeşil alan miktarı 10.12 metrekareye çıktı. Uşak Belediyesi tarafından kapsamlı bir çalışma yapılarak kente kazandırılan, Bölme mesire alanında cirit sahası da yer alıyor. Yeni inşa edilen ve 35 bin metrekare alan alanda, cirit sahası, yürüyüş parkuru, 44 kamelya ve barbekü yapma bölümü, çocuk oyun grubu, mescit gibi sosyal donatılar yer alıyor. Cirit sahasının bu alanda olması, da ayrı bir önem taşıyor” dedi.  

AK PARTİ KADIN KOLLARI BAŞKANI SABANCI: BELEDİYEMİZİN YANINDAYIZ

Uşak Belediyesi’nin yanında olduklarını ifade eden AK Parti Uşak İl Kadın Kolları Başkanı Hilal Sabancı, Başkan Çakın’a geziden ve hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. Sabancı, “Bugün ilimizdeki hizmetleri yakından inceledik ve çok memnun kaldık. Bunları AK Parti kadın kolları olarak tüm teşkilat mensuplarımıza ve vatandaşımıza anlatacağız. Başkanımız ve ekibi çok güzel işler ortaya koymuşlar. İlimizde yaşayan vatandaşlarımız için her şeyin en iyisi düşünülmüş. Bu yatırımların hayata geçmesinde emeği olan herkese ve Başkanımız Sayın Mehmet Çakın’a teşekkür ediyorum” dedi. FEYZİ DAVULCU

Editör: TE Bilişim