AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, hakkında siyaset yasağı ve 2 yıl 7 ay ve 15 gün hapis cezası verilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun sanki 6’lı masanın adayı gibi davrandığını ve bunun şov amaçlı olduğunu öne sürdü. İmamoğlu’nun mağdurmuş gibi davranmasını doğru bulmadığını belirten Güneş, “Ekrem İmamoğlu’nun sanki mağdurmuş gibi hüküm verilmiş gibi hareket etmesi yanlıştır. Bunun daha yargıtay ve Anayasa mahkemesi aşaması var. Tabii ki biz Türk adaletine inanıyoruz ve eninde sonunda doğru kararı vereceklerdir” dedi. 6’lı masada Kemal Kılıçdaroğlu’nun da adaylık niyetinin olduğunu öne süren Güneş, şu sözleri dikkat çekti: “Burada şuna dikkat etmek lazım, sayın Kılıçdaroğlu olayın farkında, kendisinin önünün nasıl kesildiğinin de farkında”.

EKREM İMAMOĞLU KARARINA İSMAİL GÜNEŞ YORUMU

AK Parti Uşak Milletvekili Op. Dr. İsmail Güneş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun aldığı cezayla ilgili TBMM’de bir basın açıklaması yaptı. Açıklamasında, Ekrem İmamoğlu’na verilen kararın henüz kesinleşmediğine ve bu nedenle mağduru oynamasının yanlış olduğuna değinen Güneş, “Mahkeme bir karar açıkladı ve Ekrem İmamoğlu hakkında 2 yıl 7 ay ve 15 gün cezaya çarptırıldığını açıkladı. Türk mahkemeleri Türk milleti adın abağımsız karar verirler. Hiçbir zaman mahkemeler kimse adına karar vermezler. Mahkemeler kimseden talimat almazlar. Bazen mahkemelerimiz yanılabilir ve hatalı karar verirler. Dünkü karar kesinleşmiş bir karar değil. Bölge mahkemesi, yargıtay ve Anayasa mahkemesine gitme yolları açık. Sanki dün verilen karar kesin hüküm gibi Ekrem İmamoğlu mağdur olduğuna dair bir algı yaratıyor. Siyasi rant devşirme yoluna gidiyor” dedi.

GÜNEŞ: KILIÇDAROĞLU’NUN DA ADAY OLMA NİYETİ VE HEVESİ VAR!

“Bu karar kime yarıyor. İşte 6’lı masada bir Cumhurbaşkanı adayı kararı verilecek ve burada kim aday olacak? CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun da burada niyeti ve hevesi var. Ama bir bakıyorsunuz ki bir mahkeme kararı açıklanıyor ve bu mahkeme kararında sanki kesin hüküm varmış gibi ve bundan ceza almış gibi bir algı yaratarak, 6’lı masada kendisinin de aday olması yönünde ve hatta aday olmuş da miting yapar tarzda eylemde bulunuyor” diyen Güneş, şöyle söyledi: “Burada şuna dikkat etmek lazım, sayın Kılıçdaroğlu olayın farkında, kendisinin önünün nasıl kesildiğinin de farkında. Esas önemli olan Ekrem İmamoğlu’nun sanki mağdurmuş gibi hüküm verilmiş gibi hareket etmesi yanlıştır. Bunun daha yargıtay ve Anayasa mahkemesi aşaması var. Tabii ki biz Türk adaletine inanıyoruz ve eninde sonunda doğru kararı vereceklerdir. Bunun kararını verecek olan Türk mahkemeleridir”.

GÜNEŞ: BİZİM ADAYIMIZ 2002’DEN BERİ TÜM SEÇİMLERİ KAZANDI

Güneş, “6’lı masada kim aday olursa olsun önemli değil. Bizim adayımız Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. 2002’den beri girdiğimi her seçimi kazanan ve tüm mazlumların  büyüğü olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bu seçimden de başarıyla çıkacaktır. Biz bu gibi milleti yanıltmalara ve ayak oyunlarına milletimizin hiç güvenmeyeceğini biliyoruz. Bu tip manipülasyonlar hiçbir şekilde başarılı olamadı. Algı operasyonlarıyla hiçbir yere varılmaz. Milletimiz kimin reklam yaptığını çok iyi biliyor” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim