Güreşin ata sporumuz olduğuna dikkat çeken Karaman güreşe olan sevdasının hep devam ettiğini ve gençlik yıllarından bu yana devamlı bu sporla haşir neşir olduğunu vurguladı. Aktif spor hayatından sonra antrenörlük ve hakemlik yapmaya devam ettiğini aktaran Karaman; “Alt yapıda bir çok sporcunun hazırlanmalarına, gelişmelerine ve takıma girmelerine aracılık yapmış oluyoruz. Spor ile halk arasındaki bağlantıları canlı tutmak, çocukların spora yönelmesi açısından girişimlerimiz devam ediyor.” Şeklinde konuştu.

“TURNUVAYA İYİ HAZIRLANDIM”

Karaman turnuvaya hazırlık sürecini şu şekilde anlattı; “Dünya genelinden geniş bir katılım vardı. Bundan dolayı ciddi bir hazırlık gerektiriyordu, biz de en az 8 aylık dönemi kapsayan bir programda çalışmalarımızı sürdürdük, üç aylık dönemlerde kampa girdik. Grekoromen sitilde özellikle İstanbul Sarıyer, Mersin, Bolu Aladağ kamp eğitim merkezindeki çalışmalarımızla turnuvaya hazırlandık. Uşak’ta ise Şampiyon Spor Kulübü Salonunda ve Gençlik Spor İl Müdürlüğümüzün kapalı spor salonlarını kullanarak hazırlıklarımızı yaptık. Arada kendi seviyemizi sınama adına İzmir bölgesindeki değerli sporcularımızla, hocalarımızla ikil kamplar yaptık. Muğla Bölgesi, Fethiye Bölgesi, Milas tarafında değişik yerlerde arkadaşlarla buluştuk, oralarda hazırlıklarımızı yaptık. Son olarak turnuvaya 10-15 gün kala İstanbul Mersinli Ahmet Kamp Eğitim Merkezinde hazırlarımıza başladık. Güzel bir hazırlık zamanı geçirdik. U-23’ün Dünya Şampiyonası öncesi kampta olması sebebiyle bize de güzel bir çalışma fırsatı olmuş oldu. Çünkü Türkiye’nin değerli hocalarından Salih Bora, Serkan Özden, Yusuf Düzer gibi  hocalarımızla çalışarak eksiklerimizi kapatma fırsatı oldu. Nihayetinde 16 -17 Ekim gibi Türkiye’den ayrıldık. Serbest güreşlerin müsabakası 3  gün kadar sürdü, 21-22-23 Ekim tarihlerinde grekoromen müsabakaları yapıldı.”

“USTALARIN ARENASI, ÇOK ZORLU MAÇLAR ÇIKIYOR”

Turnuvada Grekoromen Veteranlar  B Grubu (40-45 yaş) 70 kilo mücadele eden  Karaman Turnuvaların en zor grupları A,B ve C grupları olduğunun altın çizdi. Karaman; “Çünkü buralarda milli takımlardan ayrılan , olimpiyatlarda derece yapmış sporcular yaş durumundan dolayı buraya geçiyorlar yani büyük ustaların savaştığı büyük turnuvalar oluyor. Bu turnuvaları fırsatı olan herkesin izlemesini tavsiye ederim. Ustaların Arenası,  çok zorlu maçlar çıkıyor. Bu turnuvaya güzel hazırlandım, hedefim şampiyonluktu,  ama müsabaka anında yaptığınız küçük hatalar, zamansız hareket etmeler bazen elemeleri geçemeyecek seviyelere düşmesine neden oluyor. Turnuvaya 100’e yakın ülkeden 800 civarı sporcunun katılım sağladığı  zorlu bir turnuva, Amerika, Rusya, İsveç, İran, Fransa ve İtalya gibi sayamadığım bir sürü ülke bu turnuvaya değer veriyor, en az 6 aylık kamplar düzenliyorlar. Tabi bunlar imkan meselesi, biz  kendi imkanlarımız kullanarak katılım sağlamaya çalışıyoruz. Bu turnuvada da Türkiye’yi temsil eden sporcularımızın bir çoğu finallere kaldı, tabi ki temennimiz en iyisini yapmaktı, bende bu turnuvada üçüncülük finaline kaldım. Ukraynalı grup finalinde beni sayıyla yenmişti, o finaldeki müsabakasında Rus güreşçiyi yenince ben üçüncülük maçı yapma hakkı kazandım. Tabi ki bunlar en zorlu gruplar, en zor maçlar, en iyilerle güreşmek, savaşmak zorundayız, üçüncülük maçında Rus güreşçiyle karşılaştım, ayakta puan vermedim ama yerde başlayan bir pozisyonda verdiğimiz puanla turnuvayı dördüncü olarak bitirmiş olduk.

Bu şampiyonalarda final yapmak da bizi sevindiriyor, tabi ki tek üzüntümüz Türk bayrağını dalgalandırmadığımız oldu. İnşallah önümüzdeki dönemlerde eksiklerimizi tamamlayarak daha iyi dereceler elde edeceğiz.” Şeklinde konuştu.

“UŞAK’TA GÜREŞİN GELİŞMESİ İÇİN KULÜP KURULMALI”

Uşak’ta güreş sporunun biraz daha gelişmesi gerektiğini bunun içinde özellikle gençlerden gelen talebin artmasının elzem olduğunu vurgulayan Karaman ; “Bunun için de bana göre acilen bir kulüp kurulması gerekiyor. Çünkü  Federasyona bağlı olan bu kulübün olması liglere katılıp, liglerdeki bu başarılarını ulusal ve uluslararası düzeye çıkarması gerekiyor. Kulüplere de firmaların yada büyüklerin destek olması gerekiyor, Aynı zamanda kulüpler federasyondan da destek alabiliyor.” Dedi.

“BAŞARILI SPORCULAR DESTEKLENMELİ”

Karaman bu turnuvaya katılmasında kendisine destek olan Buhara Catering Firmasına ve Yönetim Kurulu Başkanı Nurten Buhur’a da  teşekkür etti. Kahraman konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı ; “Biz Uşak’tan bir kişi değil de birden fazla kişiyle katılmayı hedefliyoruz. Biz bütün Uşaklıları bu anlamda yanımızda görmek istiyoruz. Böyle  turnuvalara Türkiye genelinden bile sayılı kişiler gidiyor, Uşak’tan neden birden fazla sporcu katılmasın. Ülkemizin tanıtımı yapabileceğimiz en güzel kanallardan biri  spor. Uşak adına ben diğer firmalardan da başarılı ve yetenekli sporcularımızı desteklemelerini istiyorum.”

HABER / BAYRAM KELEŞ

Editör: TE Bilişim