Önceki hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı Türkiye geneli 500 bin yeni TOKİ konutu projesiyle ilgili Uşak’ta yer seçiminin yapıldığı ve proje için Uşak çevre yolunun geçtiği Ovademirler bölgesinin tercih edileceği ifade edildi. Konuyla ilgili görüştüğümüz ve AK Parti Hükümetine yakın kaynaklar, projeyle ilgili yerin bu bölgede olacağına dair henüz kesin olmayan bir bilgi verdiler. Söz konusu bölgenin çevre yolunun geçtiği bir alana yakın olmasının ulaşım açısından kentin yeni bir noktaya taşınacağı anlamına geldiği ve proje kapsamında Uşak’a 2 bin 470 yeni konut yapılacağı ifade edildi.
YÜZDE 10 PEŞİNATLA KONUT SAHİBİ OLMA İMKANI DOĞACAK
TOKİ’nin konut projelerine yeni bir seri daha eklendi ve “Ev Sahibi Türkiye” sloganı kullanılan kampanya kapsamında 81 ilde TOKİ marifetiyle yeni konutlar inşa edilmesine karar verildi. Konutlarda aslan payını Türkiye’nin mega kenti İstanbul aldı ve buraya 100 bin konut yapılacağı ifade edildi. Uşak’a da nüfusun yoğunluğuna göre 2 bin 470 konut yapılacağı ve bunun ilçelerle beraber rakam olduğu aktarıldı. Banaz ve Eşme’ye 300’er, Sivaslı, Karahallı ve Ulubey’e de 100’er konut yapılacak ve kalan konutlar Uşak Merkez’de inşa edilecek.
BAŞVURULAR 10 KASIM VE 19 ARALIK ARASINDA
Öte yandan projeye başvurmanın bazı koşulları bulunuyor ve Uşak özelinde başvuracakların toplam hane gelirinin 147 bin TL’yi aşmaması istendi. Başvurular Ziraat, Halkbank ve Emlak Katılım Bankaları üzerinden ve e-Devlet aracılığı ile yapılacak.10 Kasım-19 Aralık 2025 tarihlerinde başvuru yapılabilecek ve hak sahibi belirleme kuralarının çekimi de 29 Aralık 2025-27 Şubat 2026 arasında olacak. Konutlar yüzde 10 peşinat, 240 aya varan vade imkanlarıyla satışa sunulacak.