Atapark’ta dün akşam, Uşak Musiki Derneği ve Uşak Kent Orkestrası işbirliğiyle, Şef Engin Büyükarslan'ın yönetiminde coşku ve hüzünlü anların bir arada yaşandığı konser düzenlendi. Konsere katılanlar arasında bulunan Kültür ve Sosyal Müdürü Kahraman Topbay, "Bu muazzam konserle Atapark'ta unutulmaz bir geceye imza attık. Sanatsever halkımızın yoğun ilgisi ve katılımıyla, şarkılarımız geceyi aydınlattı. Bizleri bu anlamlı gecede yalnız bırakmayan tüm kıymetli hemşehrilerimize teşekkür ederiz" ifadesini kullandı.

73175E9F 6Aff 4490 A7Fd B0281C3E91C3

KONSERİN İLK BÖLÜMÜNDE DUYGUSAL, İKİNCİ BÖLÜMÜNDE COŞKU DOLU ANLAR YAŞANDI

Uşak’ın yaz akşamları, farklı ezgiler ile süslenmeye devam ediyor. Belediyeye bağlı olan Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün, “Geceye Düşen Şarkılar’ konserimizde müziğin büyülü ritmine ortak olmaya ne dersiniz?” başlığı ile duyurduğu konser, dün akşam yaklaşık 1500 kişinin katıldığı bir izleyici kitlesiyle icra edildi. İki bölüm halinde oluşan ve Türk Halk Müziği eserlerinin çalındığı konserde notaya dökülen duygular hep birlikte hissedildi. Konserin ilk bölümünde çalınan duygusal eserler ile zaman zaman hüzünlenen izleyiciler; ikinci bölümde çalınan hareketli parçalar eşliğinde coşkulu anlar yaşadı. Konsere katılan Uşaklılar, hüznü ve coşkuyu bir arada yaşadıklarını ifade ederek, bu tür organizasyonların belediye tarafından çoğaltılmasını istedi.

70A51Fb8 8Ae8 4422 B0Ea 178Cfafb3D33

“DAHA ÖNCEDEN KONSERLERİMİZİ GERÇEKLEŞTİRDİK FAKAT BURADA İLK DEFA ÇİM KONSERİMİZ OLDU”

Ege’de Yenigün İHS muhabirine konuşan Uşak Musiki Derneği’nin orkestra şeflerinden Bekir Koçan, Kent Orkestrası iş birliğiyle düzenlenen bu Türk Halk Müziği konserine belediye tarafından büyük destek ve kolaylık sağlandığını söyledi. Destekleri için Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne teşekkür eden Koçan, “Daha önceden konserlerimizi gerçekleştirdik fakat burada ilk defa çim konserimiz oldu” şeklinde konuştu. Toplam 35 kişilik bir müzik grubu olduklarını ifade eden Koçan, Atapark’ta Kent Orkestrası ile 12 kişiden oluşan bir grupla konser verdiklerini ve ilgiden dolayı memnun olduklarını ifade etti.

63B3Ea10 64F2 4Aaa 918D 547Bb01904F0

Muhabir: ZÜLAL ÜNAL