Yaşam

Uşak'ta her 6 kişiden biri çevreye duyarlılık eğitimi aldı!

Atıkların geri dönüştürülüp ekonomiye kazandırılmasını öngören ve doğaya zarar vermemeyi amaçlayan sıfır atık isimli proje kapsamında, Uşak’ta yaşayan her 6 kişiden 1’i eğitim aldı. Uşak Valisi Naci Aktaş, kentte 14 milyon kilogramdan fazla atığın geri dönüşümle ekonomiye kazandırıldığını aktardı.

Abone Ol

Uşak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünce, Çevre Haftası kapsamında "Çevrene iyi bak" sloganıyla etkinlik düzenlendi. Banaz Evren Dede Mesire Alanı'nda yapılan programda öğrenciler tarafından hazırlanan çevre konulu resimler sergilendi, çeşitli oyunlar sergilendi.

DOĞAL KAYNAKLARIN KORUNMASI İÇİN YAPILAN ÇALIŞMALARA DEĞİNDİ

Uşak Valisi Naci Aktaş, yaptığı konuşmada çevre duyarlılığının artırılması, doğal kaynakların korunması ve plastik kirliliğiyle mücadelede toplumun bilinçlendirilmesi için yürütülen çalışmaları anlatarak, israfın önlenmesi, bilinçli tüketim alışkanlıklarının kazandırılması ve sürdürülebilir yaşam anlayışının yaygınlaştırılmasını hedeflediklerini kaydetti. Plastik atıkların çevreye ve sağlığa zarar verdiğinin altını çizen Aktaş, "Bu nedenle tek kullanımlık plastiklerin azaltılması, geri dönüşümün artırılması ve sıfır atık kültürünün yaygınlaştırılması hepimizin ortak sorumluluğudur." dedi.

UŞAK’TA 61 BİN 357 KİŞİ SIFIR ATIK EĞİTİMİNDEN GEÇİRİLDİ

Aktaş, kentte "Sıfır Atık Projesi" kapsamında 61 bin 357 kişiye eğitim verildiğini, 14 milyon kilogramdan fazla geri dönüştürülebilir atığın kaynağında ayrılarak yeniden ekonomiye kazandırıldığını ifade ederek, "Bu rakamlar, ilimizin çevre duyarlılığını ve sürdürülebilirlik konusundaki kararlılığını açıkça ortaya koymaktadır." ifadelerini kullandı. Programın sonunda Uşak Milli Parklar ve Doğa Koruma Müdürlüğü tarafından tedavisi tamamlanan kerkenez doğaya salındı.