Dün sabah saatlerinde, Uşak Merkez’e bağlı Dağdemirler, Yaşamışlar, Dağyenice ve Bağbaşı köylerinin bulunduğu bölgeden izinsiz toprak ve taş numunesi alımının ardından, bölgedeki köylerde yaşayan kadınlar, Uşak kent merkezinde tepkilerini açtıkları pankartlarla ortaya koydular. Dün sabah saatlerinden itibaren köylerin bulunduğu bölgeden taş ve toprak numunesi alan araç ve sürücüleriyle ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulunuldu. Bölgedeki muhtarların imzasıyla yapılan başvurunun ardından, bilgi veren Murat Dağı Yok Olmasın Platformu Funda Öz Akcura, söz konusu aracın aldığı numunelere el konulduğunu ve yasal işlemlerin devam ettiğini belirtti.

BÖLGE KÖYLERİNDE YAŞAYAN KADINLAR ŞEHİR MERKEZİNDE PANKARTLAR AÇTI
Aynı gün, bölgedeki köylerde yaşayan kadınlar Uşak’a geldi ve 15 Temmuz Şehitleri Meydanı’nda pankart açarak, tepkilerini ortaya koydular. Burada yaşayan kadınlar, “Elma Dağı bizimdir, bizim kalacak” diyerek burada kurulmak istenen güneş enerji santrali ve diğer madencilik faaliyetlerini istemediklerini ifade ettiler. Kadınlar, “İstemiyoruz, köylü üretmediği sürece Uşaklı bir şey yiyemez, hayvancılık olmaz ve en önemlisi su kaynakları biterse siz de susuz kalırsınız. Gelin bize destek verin uzaktan bakmayın, biz sizin için de buradayız” ifadelerini kullandılar.

“KİMSE BİZE YARDIMCI OLMUYOR, KARŞIDAN SEYREDİYORLAR”
Bölge köylerinden bir kadın, yaşananlara Uşak’taki vatandaşların sessiz kaldığını belirterek, şöyle konuştu: “Bizim dağımızı, taşımızı, toprağımızı ve her şeyimizi yok etmek istiyorlar, bizim her şeyimiz bitti ve bize Uşaklılar yardımcı olsun, bize kimse yardımcı olmuyor, hiç kimse yardımcı olmuyor, karşıdan seyrediyorlar ve eğer köylü biterse her şey biter. Biz yazın ekiyoruz ve kışın evden yazın dağdan getirdiğimizle havanlarımıza bakıyoruz. Burada oturmayın bak gelin bize destek verin”. Öte yandan köy muhtarlarının aynı saatlerde Uşak Valisi Serdar Kartal’la bu durumu görüştükleri, köyün bulunduğu bölgedeki bu tür faaliyetlerin durdurulması ve iptali için destek talep ettikleri ifade edildi.





