Uşak Belediyesi’nin Kalfa Koruluğuna inşa ettiği çocuk kent projesi 123 bin metrekareden oluşuyor. Çocuk kent projesi için konuşan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, sporculara yaptıkları desteklerden de bahsetti. Çakın, “Bu kapsamda geçtiğimiz yıl Türkiye Şampiyonu olan U-17 Altyapı takımımız bu çalışmalarımızın en güzel meyvelerinden biri oldu. Belediyemizin altyapısına Bakanlığımızın Spor Toto üzerinden verdiği destek ile yeni bir tesisin de inşaatı kısa bir süre içerisinde başlıyor. Buradan pek çok başarılı sporcunun şehrimizi ve memleketimizi temsil etmek için yetişeceğine inanıyoruz” dedi.

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, çocuk kent projesinin 123 bin metrekareden oluşacağını belirtti. Kalfa Korusu’ndaki proje için yapılan açılış töreninde bilgiler veren Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, söz konusu alanda 40’a yakın özel aktivite alanının yer alacağını kaydetti. Çakın, projenin bölgeyi cazibe merkezi haline getireceğini belirtti.
Göreve geldiği günden itibaren gençlere önem verdiğini söyleyen Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, “Uşak Belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden bu yana gençlerimiz başta olmak üzere vatandaşlarımızın sağlıklı birer birey olarak yaşamlarını sürdürmeleri için sportif anlamdaki hizmetlere büyük önem verdik. Eğitim, kültür, spor alanlarında gerçekleştirilen projeler ile Uşak Belediyesi’nin Uşak’ta erişmediği hiçbir genç kalmadı diyebiliriz” ifadesini kullandı.

“Bu kapsamda geçtiğimiz yıl Türkiye Şampiyonu olan U-17 Altyapı takımımız bu çalışmalarımızın en güzel meyvelerinden biri oldu” diyen Başkan Çakın, şöyle söyledi: “Uşak Belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden bu yana gençlerimiz başta olmak üzere vatandaşlarımızın sağlıklı birer birey olarak yaşamlarını sürdürmeleri için sportif anlamdaki hizmetlere büyük önem verdik. Bu kapsamda da belediyemiz bünyesindeki gençlik hizmetlerinin çok daha verimli ve efektif bir şekilde yürütülmesi için Genç Kuşak projesini başlattık. Sayın Cumhurbaşkanımızdan da Tam Bana Göre Festival’de ödüllendirilen bu projemiz ile şehrimizdeki tüm gençlerimize hitap edecek etkinlikleri bir bir hayata geçiriyoruz. Eğitim, kültür, spor alanlarında gerçekleştirilen projeler ile Uşak Belediyesi’nin Uşak’ta erişmediği hiçbir genç kalmadı diyebiliriz. Tüm bu projelerin gerçekleşmesi için en büyük desteği veren Gençlik ve Spor Bakanımıza huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum. Biz belediye olarak özellikle dezavantajlı gruplar ve amatör sporlar konusuna çok daha fazla yatırım yapmaya özen gösteriyoruz”.

AMACIMIZ UŞAK’TAN OLİMPİYAT SPORCULARI ÇIKARMAK

Çakın, “Bu kapsamda geçtiğimiz yıl Türkiye Şampiyonu olan U-17 Altyapı takımımız bu çalışmalarımızın en güzel meyvelerinden biri oldu. Belediyemizin altyapısına Bakanlığımızın Spor Toto üzerinden verdiği destek ile yeni bir tesisin de inşaatı kısa bir süre içerisinde başlıyor. Buradan pek çok başarılı sporcunun şehrimizi ve memleketimizi temsil etmek için yetişeceğine inanıyoruz. Tabii Uşak olarak bizim en büyük arzumuz ve isteğimiz ise Gençlik Spor İl Müdürlüğümüz ve ilgili diğer kuruluşlarımız ile tam bir iş birliği içerisinde buradan çıkacak olan milli sporcularımızın sayısını arttırıp olimpiyatlara bir Uşaklı hemşehrimizi göndermek. Bunun için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz. Biz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde son 20 yılda bu memleketin spor altyapısına yapılan yatırımlara yakından şahit olan insanlarız.Başarının da tesadüfen gelmediğini biliyoruz. Tüm bu özverili gayretler sonucunda yine birçok başarılı sporcu çıkacağına inanıyorum” dedi. BERKAY ÖZYAYLA
 

Editör: TE Bilişim