Anadolu Üniversitesi Uşak İl Temsilcisi Öğr. Gör Ahmet Mıdık konuyla ilgili olarak bilgiler verdi. Mıdık yaptığı açıklamada  başvuruların tamamen internet üzerinden online olarak yapılacağını hatırlattı. Söz konusu programlara başvuru yapabilmek için lisans mezuniyetine sahip olmak gerektiğini belirten Mıdık; “ Örgün lisans mezunlarının yanı sıra Açıköğretim lisans programları mezunları da uzaktan öğretim tezsiz yüksek lisans programlarına başvurabiliyorlar. Başvuru şartları arasında lisans diploması genel not ortalamasının dörtlük sistemde 2.00 veya üzeri, yüzlük sistemde ise 50 veya üzeri olma zorunluluğu var. Tezsiz yüksek lisans programlarına başvurularda yabancı dil veya ALES puanı da aranmıyor. Kayıt, ders ve sınavların uzaktan eğitim-öğretim yoluyla yürütüleceği programlar için başvurular 22 Ocak 2020 Çarşamba gününe kadar devam edecek” dedi.

Öğr. Görv. Mıdık, Anadolu Üniversitesinde 'Tezsiz Yüksek Lisans eğitiminde öğrencilere büyük kolaylıklar sağlandığını söyledi. Yüksek lisans süresinin bir yıl (iki yarıyıl) olduğunu hatırlatan Mıdık ; “Her yönden kolay ve ucuz. Uzaktan eğitim-öğretim yoluyla yürütülen Anadolu Üniversitesi Uzaktan Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans programlarında eğitim gören öğrencilerin, artık sınavlarına bulundukları illerde sınavlara girebiliyorlar. Ara sınavların internet üzerinden, final sınavlarının ise öğrencilerin bulundukları illerde gözetimli olarak gerçekleştirebiliyor. Dolayısıyla da Anadolu Üniversitesi bu olanaklarıyla  yüksek lisans programlarını öğrencilerinin ayağına kadar getiriyor” şeklinde konuştu. Mıdık bütün lisans mezunlarının Anadolu Üniversitesi’nin sunduğu uzaktan eğitim yüksek lisans olanağını değerlendirmelerini istedi.

BAŞVURU YAPILABİLECEK YÜKSEK LİSANS  PROGRAMLARI

Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler, Eğitim Bilimleri Enstitüleri ile Eskişehir Teknik Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Entitüsündeki uzaktan eğitim tezsiz yüksek lisans programları şunlar ; Kurumsal İletişim, Bankacılık ve Finans, Girişimcilik ve İnovasyon, İşletme Yönetimi, Lojistik Yönetimi, Pazarlama Yönetimi, Konaklama İşletmeciliği, Türk Dili ve Edebiyatı, Görsel İletişim Tasarımı, Ölçme ve Veri Analitiği, Kamu Mali Yönetimi (yeni) Eğitim Yönetimi, Eğitim Teknolojileri, Karakter ve Değer Eğitimi, Matematik Eğitimi, Erken Çocuklukta Otizm ve Spektrum Bozukluğu (yeni) İlkokulda Yenilikçi Eğitim (yeni) Çevre Yönetimi, Kimya, Uzaktan Algılama ve Coğrafi Bilgi Sistemleri, Kentleşmede Risk Yönetimi.

Anadolu Üniversitesi Uzaktan Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programları başvuruları hakkında detaylı bilgilere https://tezsizyl.anadolu.edu.tr; https://basvuruyld.eskisehir.edu.tr adreslerinden ulaşılabilir.

Başvurular https://basvuruyld.anadolu.edu.tr https://basvuruyld.eskisehir.edu.tr  internet adreslerinden  yapılacak.

Editör: TE Bilişim