Mıdık,  Anadolu Üniversitesinin, 2018-2019 öğretim yılı yaz döneminde Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültesi öğrencileri için yaz okulu açtığını,  yaz okulu uygulaması ile, öğrencilerin öğrenimlerini belirlenen süreden önce tamamlama fırsatı verileceği  ayrıca kredili sisteme geçildikten sonra  öğrenciler tarafından yoğun bir şekilde uygulanması istenen bütünleme sınavı taleplerinin de karşılanması anlamına geldiğini belirtti. Örgün eğitim veren bir çok üniversitenin nitelikli neticeler alamaması nedeniyle uygulamadan kaldırdığı uygulamanın açık ve uzaktan eğitim sisteminde devrim niteliği taşıdığını ifade eden Mıdık; “ Yaz okulu uygulamasıyla başarılı öğrencilerin üniversiteyi daha erken bitirme fırsatı ya da iş yoğunluğu olan öğrencilerimize yaz okulundan ders alarak dönem içindeki programlarını hafifletme fırsatı sağlayacak”dedi.

Uygulanacak olan yaz okuluna, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerine kayıtlı tüm öğrenciler başvurabileceğini, bu uygulamanın, mezuniyet aşamasına gelmiş fakat eksik derslerinden dolayı mezun olamayan öğrencilere de büyük kolaylık sağlayacağını aktaran Mıdık konuyla ilgili olarak şu bilgileri verdi; “Bir öğretim döneminde 45 kredilik ders alıp tek dersi kalan öğrencilere; dönemlik ders seçme koşullarından dolayı geçmiş öğretim yıllarında bazı dersleri alıp başarısız olan ancak mevcut öğretim yılında başarısız olduğu dersi alamayan öğrencilere mezuniyet açısından avantaj sağlayacak.   Ayrıca bahar dönemi sonunda yapılan 3 Ders Sınavı Usul ve Esaslar gereğince sınava katılamayan öğrenciler için de bir şans olacak. Yaz okulu uygulamasıyla 3 ders sınavı  bu yıl son kez uygulanacak.”

Yaz okulu kayıtları 24-28 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Yaz okulunda yükseköğretim yaz okulu mevzuatına göre  en fazla 5 ders seçilebilecek. Bu yıl yaklaşık 11 hafta sürecek eğitimin ardından 14-15 Eylül tarihlerinde final sınavları gerçekleştirilecek.

Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinde açılacak yaz okulu dersleri, ilgili birim kurulunun kararı ve Anadolu Üniversitesi Senatonun onayıyla belirlenecek. Yaz okulu başarı değerlendirmesi tek sınav ile yapılacak ve bu sınavın başarı notuna katkısı yüzde 100 olacak.

Mıdık, bu sistemin mutfağında yıllarca çalışan bir eğitimci olarak şahsi görüşünün yaz okulundaki 5 ders kıstasının yasal mevzuat değişikliği yapılarak 10 derse çıkarılmasın, açıköğretim sisteminde uygulanan yaz okulundan ileride hem Anadolu Üniversitesinin hem de diğer üniversitelerin örgün bölümlerinde okuyan lisans ve önlisans öğrencilerinin de faydalanmasının önünün açılması yönünde olduğunu söyledi. Mıdık açıköğretim sisteminde öğrencilerin yoğun olarak talep ettikleri seçmeli ders uygulamasının da hayata geçirilmesi gerektiğini belirterek tüm öğrencilere başarılar diledi.

Editör: TE Bilişim