Nisan ayı sonunda Uşak İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerinin yaptığı bir operasyonda 716 kilogram kaçak tütün, 65 bin adet doldurulmuş makaron, 28 kilogram açık tütün ve 4 kilogram kaçak nargile tütünü yakalanmıştı. Açıklanan verilere göre, Türkiye çapında sürdürülen tüm bu mücadeleye ve emniyet güçlerinin özverili çalışmalarına rağmen ülke genelinde yasadışı tütün ticareti hacmi büyüdü. 


TÜRKİYE’NİN YASADIŞI TÜTÜN TİCARETİ KARNESİ ENDİŞE VERİCİ
Türkiye’de 2016 yılında 6 bin civarında olan  yasadışı açık tütün satışı yapan nokta sayısının 2021 yılının başı itibariyle 20 binin üzerine çıktığı açıklandı. Yasadışı tütün ticaretinin yasal pazara göre pazar payının yüzde 20’nin üzerine çıktı. Devletin yıllık vergi kaybı ise 18 milyar TL’ye ulaştı.


CEZALAR TEMMUZ AYINDA YÜRÜRLÜĞE GİRİYOR 
Daha önce birkaç defa ertelenen makarona doldurulmadan ve açık tütün şeklinde yasadışı olarak yapılan tütün ticaretine verilen cezalar Temmuz ayında yürürlüğe giriyor. Geçtiğimiz sene yasadışı tütünün makarona doldurulmuş veya sigara kağıdına sarılmış olarak ticaretini yapanlar için devreye giren hapis cezasının etkisinin ise sınırlı kaldığı ifade ediliyor. 

Editör: TE Bilişim