Toplantıya Belediye Başkan Yardımcıları Hikmet Kahraman, Gökhan Yalçın, Zeynep Ceylaner, Meral Gülmez Saçar, Mehmet Kurnaz ve Mehmet Ali Demir katıldı.

Belediye birimlerinin yıl boyunca gerçekleştirdiği faaliyetlerle ilgili bilgilerin verildiği buluşmada 2020 yılı için üretilen ve bünyesinde çeşitli çalışmaları barındıran ‘Birlik Yılı’ projesi hakkında bilgiler aktardı.

Bu toplantıların Şeffaf Belediyeciliğin gereği olarak  çok verimli olduğunu düşündüklerini söyleyen Çakın ; “Çünkü hem basının hem de Uşak’ta yaşayan hemşehrilerimizin yapılan hizmetlerle ilgili bilgilendirilmesi gerektiğini savunuyoruz.” Dedi.

“HANGİ GÖRÜŞTEN OLURSA OLSUN BİRLİK BERABERLİK İÇİN ŞEHRİMİZİ, KÜLTÜRÜMÜZÜ LAYIK OLDUĞU SEVİYELERE TAŞIYABİLİRİZ.”

 ‘Gönül Buluşmaları’ toplantılarıyla vatandaşlarla bir araya gelip taleplerini dinlediklerini hatırlatan Çakın; “ Arkadaşlarımız bu talepleri hızlıca değerlendiriyor ve mümkün olan en kısa sürede çözüme ulaştırmaya çalışıyorlar. Bunun yanı sıra zaman zaman belediye binamızda da vatandaşlarımızı ağırlayıp isteklerini dinliyoruz.  Bizler, vatandaşın belediyeye ulaşmaya çalışmasını tasvip etmiyoruz. Belediyenin vatandaşlara ulaşması gerektiğini düşünüyor, bu doğrultuda çalışmalar yapıyoruz.

Bu çalışmalarımız doğrultusunda da bu akşam siz değerli basın mensuplarımızla bir araya geldik. Malumunuz 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günüydü, ben işlerim dolayısıyla o gün Uşak’ta değildim. Bir hafta gecikmeyle de olsa siz basın mensubu arkadaşlarımızın günü tebrik etmek istedik. Bu vesileyle başlatmış olduğumuz ‘’Birlik Yılı’’ Projesiyle ilgili kısaca bilgi verecek olursak; vatandaşlarımıza birlik beraberliğin ne kadar önemli olduğunu yeniden hatırlatacak, yardımlaşma ve elele vermenin hiçbir engele takılmayacağını vurgulayacak çalışmalar yapacağız. Yani bizi bize hatırlatacağız. Çünkü bizler birlik olmanın ne demek olduğunu tüm dünyaya kanıtlamış bir milletiz.

Peki bunu nasıl gerçekleştireceğiz? Çeşitli sosyal ve kültürel faaliyetler düzenleyerek, yine kendi bünyemizde yapacağımız kısa filmlerle, haberlerle, halkımızı ve kamu kurumlarımızı da projeye dahil ederek Uşak’ı bu noktada öncü şehir haline getireceğiz. Bu projenin daha kapsayıcı olması için basınımıza da büyük iş düşüyor. Hepimiz elimizi taşın altına koyarsak, hangi görüşten olursa olsun birlik beraberlik için şehrimizi, kültürümüzü layık olduğu seviyelere taşıyabiliriz.” İfadelerini kullandı.

“UŞAK İÇİN MESAİ MEVHUMU GÖZETMEKSİZİN ÇALIŞMAK BİZİM ASLİ GÖREVİMİZDİR”

Çakın  2020 yılı içinde Uşak’a kazandırmak istedikleri projelerini de şu şekilde anlattı; “Mahalle konaklarıyla ilgili hemen her mahallemizden talep var, mahalle konaklarını artırmak hedeflerimiz arasında yer alıyor. Önceden köy statüsünde olan ve merkeze bağlanan yeni mahallelerimizin en iyi hizmeti almaları için mahalle sakinlerimizin talepleri doğrultusunda çalışmalarımız olacak. Halkımızdan yoğun talep gören toplu konut projesini her yıl tekrarlamayı planlıyoruz. Şehrimizin en eski Pazar alanlarından olan Çarşamba pazarı ile ilgili modernize etme çalışmamız olacak. Şehrimizi en iyi seviyeye getirmek için hiçbir projeyi ötelemeden çalışmalarımıza devam edeceğiz. Şu an halihazırda belediyemizin tüm birimleri yoğun çalışmalarını sürdürüyor. Üstüne katarak, daha fazla emek harcayarak, vatandaşlarımızın huzuru ve memnuniyeti için halk odaklı kucaklayıcı çalışmalarımız devam edecek.

Çok işimizin olduğunu biliyoruz. Ancak Uşak için mesai mevhumu gözetmeksizin çalışmak bizim asli görevimizdir. Yerel yönetimlerin halktan kopuk çalışma yürütmesi mümkün değildir. Biz yapacağımız her projede halkımızla, STK’larla, kamu kurumlarıyla istişareler yürüterek yapacağız. Alt yapısından üst yapısına, ulaşımından otopark sorununa, kültür sanat faaliyetlerinden yeşil alan çalışmalarına, şehrin temizliğine kadar hemen her konuda şehrimizin ilerlediğine hepimiz şahit olacağız”

Başkan Çakın, bu vesileyle bir kez daha tüm Uşak halkının yeni yılını kutlayarak, belediye olarak başlattıkları ‘Birlik Yılı’ projesinin ve 2020’nin hayırlara vesile olmasını diledi. Katılımlarınızdan dolayı basın mensuplarına özel teşekkür eden Başkan Çakın, basın mensuplarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Editör: TE Bilişim