Depreme dayanıklı sloganının bir espri olduğunu belirten Çağlayan baklavanın üretim süreci hakkında bilgileri verdi. Çağlayan ; “Önce işimize sevgimizi katıyoruz severek yapıyoruz. İşimizi annelerimizden öğrendik onlardan öğrendiklerimizi devam ettirmek istiyoruz. Tamamen organik malzemeler kullanarak yapıyoruz, yağlarımız, cevizimiz hepsi organik,  70 beze kullanıyoruz her katına ceviz koyuyoruz.” Dedi.

İşletmesinde baklavanın yanı sıra ürettiği yemek çeşitlerini anlatan Çağlayan; “ Yaprak sarması, mantı, su böreği , kol böreği, katmer, bükme, özellikle ev tarhanamızı  çok yapıyoruz. Köyde kendi bahçem var, orada domates, biber, soğan, aklınıza ne gelirse üretiyorum. Turşuluk biber gibi bütün ihtiyaçlarımızı bahçemden doğal olarak karşılamaya çalışıyorum. Bahçemin çapasını kendim yapıyorum, dikimini kendim yapıyorum, hiç ilaç kullanmıyorum. “ şeklinde konuştu.

Ramazanda işlerinin çok güzel olduğunu siparişleri yetiştirmek için çalıştıklarını belirten Çağlayan bayram öncesi Uşaklılara şu şekilde seslendi ; “Gelsinler, görsünler, tatsınlar, denesinler sağlıklı bir şekilde ramazan bayramı geçirsinler.”

Kendisini işletmenin 3. kuşağı olarak niteleyen Çağlayan  torunlarının da bu işi yapmasını istiyor. 

Editör: TE Bilişim