Karaca’nın konuyla ilgili olarak yaptığı açıklama şu şekilde : “Gölgesinde yaşamaktan onur ve gurur duyduğumuz ay-yıldızlı al bayrağımız asırlar boyu gelen bağımsızlığımızın en önemli sembolüdür. Bayrağımız şanlı Türk tarihimiz ve Türk milletimizi temsil eder. Şehit Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun tabiriyle "Bu Bayrak öyle bir Bayraktır ki; İçinde "VATAN" vardır, Dökülen "Kan" vardır, iki cihan vardır, "Din" vardır, "İman" vardır!"

Brüksel'de düzenlenen Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu'nda Yunan milletvekili Loannis Lagos büyük bir küstahlığa ve alçaklığa imza atarak bayrağımızı yırtma cüretini göstermiştir. Yunanistan’ın alçak ve soysuz milletvekili tarihinden ders almalı, vatanımıza ve bayrağımıza kasteden dedelerinin akıbetinin yeniden hatırlamalıdır. Bilmelidir ki Türk milleti olarak yapılan hadsizliğin cevabını veririz, bayrağımıza uzanan eli kırarız!

Avrupa Parlementosu’nda yapılan bu terbiyesizliği şiddetle kınıyor, bu provakatif ve küstah eylemin karşılıksız kalmamasını, uluslararası hukukta ve Avrupa Parlementosu’nda bakanlıklarımızca takibi yapılarak gerekli cezanın verilmesini bekliyoruz.”
 

Editör: TE Bilişim