Karacanın yaptığı açıklama şu şekilde; “ Türk milleti ve Türk demokrasisi bundan 4 yıl önce emperyalist güçlerin maşası olan hain bir terör örgütünün sinsi şekilde önceden beri planları yapılmış olan çirkin bir saldırıya uğramıştır Aziz milletimiz bu hainliği sineye çekmemiş daha önce yaşanan ve tarihimizde kara leke olan darbelerin bu sefer gerçekleşmesine izin vermemiştir. 15 Temmuz hain darbe girişimi yalnızca Türkiye Cumhuriyeti’ne değil tüm İslam dünyasının birlik ve beraberliğine karşı yapılan bir girişimdir. Hainler Mefkuremiz olan Türk-İslam Medeniyeti düşüncesini de hedef almışlardır. O gece milyonlarca Türk vatandaşının tek yumruk olup hainlere karşı durduğu kurtuluş gecesidir ve halkımız bu kurtuluş vesikasını kanlarıyla yazmıştır. Gencinden yaşlısına herkes Türk vatanını bu işgal girişiminden korumuştur  Bu millet vatan sevgisinin ve onu korumanın en büyük değerlerimizden birisi olduğunu tüm dünyaya ilan etmiştir.  Bizlerde “Namlusunu millete çevirmiş  tanka selam durmam.”  diyen Muhsin Yazıcıoğlu'nun Alperenleri olarak yerimiz milletin yanıdır diyerek. Tankların karşısına milletimizle beraber dikeldik. Darbelerin her türlüsüne karşıyız. Milletimize silah zoruyla dayatılma yapılmasına asla izin vermeyiz  öte yandan;

Demokrasi ve milli birlik günü olarak andığımız şu günlerde kardeş  can Azerbaycan'a yapılan şeref yoksunu ermeni saldırısının da karşısında duruyoruz. Ermenistan’a uyarımız şudur ki hadlerini bilsinler yoksa  aziz milletimizin tokadı enselerinde patlayacaktır. Ermenistan bizim sabrımızı sınayamaz.

Biz Alperenler var oldukça ezan susmayacak, bayrak inmeyecek ve milletimiz diz çökmeyecektir. Hangi coğrafyada, hangi kalleşin saldırısı olursa olsun mücadeleden kaçmayan Türk milletine şükranlarımı sunar ve tüm şehitlerimize Cenab-ı Haktan rahmet dilerim.”

Editör: TE Bilişim