Alperen Ocakları Uşak İl Başkanı Ali Karaca Anıttepe'de yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Bundan 28. yıl önce insanlık tarihinin en büyük ve en acımasız katliamlarından biri yaşandı. Gözü dönmüş, acımasız, zalim Ermeni çeteleri Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ Bölgesi'nde bulunan Hocalı Kasabası'nda, 25 Şubat'ı 26 Şubat'a bağlayan o kara gecede  soydaşlarımıza ,  kardeşlerimize alçak katliamını gerçekleştirdi. 106'sı kadın 63'ü çocuk, 70'ten fazlası yaşlı olmak üzere 614 Azerbaycan Türk'ü kardeşimiz hunharca katledildi. İnsanlıktan nasibini almamış Ermenilerin iğrenç yüzü bu katliamda da kendini göstermiştir. Zalim Ermeniler soydaşlarımızı sadece öldürmekle kalmamış, soydaşlarımızın cesetleri yakılmış , gözleri oyulmuş, hamile kadınların karınları yarılmış, çocuklar dahi bu vahşete maruz bırakılmıştır.

İki devlet tek millet olduğumuz kardeş ülkemiz Can Azerbaycan topraklarının beşte biri bugün halen daha zalim Ermenilerin işgali altındadır. Bu esaret son bulmalı Ermeniler işgal ettiği topraklardan çekilmelidir. Biz bu konuda da kardeşimiz soydaşımız Azerbaycan'ın yanında olduğumuzu olası bir ihtiyaç halinde Türk milleti olarak bir gece ansızın Karabağ topraklarında olabileceğimizi , bir ve beraber olduğumuzu bu vesileyle tekraren duyuruyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle Hocalı Katliamı'nda hayatlarını kaybeden soydaşlarımıza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve bütün kardeş Azerbaycan halkına başsağlığı diliyoruz.”

Editör: TE Bilişim