İkinci Üniversite kurallarında, lisans programından mezun olanlar için ; ön lisans ve lisans programlarına kayıt yaptırabilirken, ön lisans mezunları için ön lisans programlarına kayıt yaptırma hakkı tanıdı. Tanınan bu hak ile üniversiteler ikinci üniversiteye sınavsız girebilecek.  AÖF bürosundan yapılacak olan kayıtlar 15 Ekim tarihinde sona erecek.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Anadolu Üniversitesi Uşak İl Temsilcisi Öğr.Gör. Ahmet Mıdık “Basılı kitaplarını dijitale taşıyan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi "Anadolum e Kampüs" öğrenme yönetim sistemi ile öğrencilerine büyük bir olanak sağladı. Bu sayede derslerinden kolaylıkla haberdar olabilen öğrenciler diledikleri yerde, zamanda ve cihazda derslere ereşebiliyor. Cep  telefonu, tablet, ya da bilgisayar ile e-kampüs platformunda video, örnek soru , pdf, canlı ders gibi farklı öğrenme malzemeleri ile öğrencilerine olanak sağlayan Anadolu Üniversitesi, bir dönemde vize ve final olmak üzere 2 sınav yapmaya devam edip, yeni eğitim öğretim yılına da bu metotlar ile devam edecek”

 İkinci Üniversite programlarına çevrimiçi başvuru ve kayıt işlemleri ile ilgili bilgilere "ikinciuniversite.anadolu.edu.tr" web adresinden erişilebilecektir.

Adayların online kayıtlar için "aof.anadolu.edu.tr" internet adresindeki kayıt formundan e devlet şifresi ile giriş yapması, bilgileri güncel olmayan adaylar kayıtları geçersiz olmaması için YÖKSİS sistemindeki bilgilerini güncellemesi gerekiyor.

HABER / BURAK GÜNEY

Editör: TE Bilişim