Muharremşah köyünde domates yetiştiren bir vatandaşın iki aylık faturasını karşılaştırmalı olarak gösteren Yalım, elektriğe yapılan zammı eleştirdi. Üreticinin sadece bu faturayla bile domates yetiştirmeyi bırakacağını söylediğini ifade eden Yalım konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı ; “Tarımsal üretimde kullanılan elektriğin ÖTV’siz KDV’siz bir şekilde verilmesi, gübrenin çok daha uygun rakamlarla temin edilmesi, hayvanların kesimhanelere gönderilmemesi, hayvanların çoğalması, hayvancılığın tükenmemesi adına Tarım Bakanını göreve davet ediyoruz. Bunu defalarca söyledim şimdi de söylüyorum şu andaki Tarım Bakanı benim gözümde Türkiye’deki çiftçilerin değil başka ülkelerdeki çiftçilerin Tarım Bakanı”

“SINIRLARDAN GİREN BU MÜLTECİLERİN ÖNÜ ALINMAZSA BU SORUNLAR DAHA DA BÜYÜYECEK”

Amerika Birleşik Devletlerinin Afganistan’dan çekilmesiyle oluşan kaotik durum ve bu kargaşada oradan Türkiye’ye gelen mülteciler hakkında konuşan Yalım  bu dönemde yaklaşık bir milyon Afgan göçmenin Türkiye’ye peyder pey girdiğini iddia etti. Konuyla ilgili olarak ellerinde belge ve görüntüler olduğunu öne süren Yalım; “Gelen mültecilere baktığımızda 20 ile 45 yaş arasında halkın değimiyle taşı sıksa suyunu çıkarak olan genç, dinamik insanlar. Çocuk yok, yaşlı yok, kadın yok.  Bu insanlar çoluğunu çocuğunu bırakarak neden buraya geliyorlar? Bu da kocaman bir soru işareti. Biliyorsunuz bunlar sürü psikolojisiyle yaşıyorlar, bir mahalleye yerleşiyorlar orayı yavaş yavaş dolduruyorlar neredeyse kendi mahalleleri kendi sokakları haline getiriyorlar. Önümüzdeki süreçte bu kitleler vatandaşlarımıza sorun çıkartacağının altını çiziyorum. Burada birçok örnek verebilirim ancak toplumsal olaylara neden olmak istemiyorum ama sınırlardan giren bu mültecilerin önü alınmazsa bu sorunlar daha da büyüyecek.” Şeklinde konuştu.

“MİLLETVEKİLLERİ VE BELEDİYE BAŞKANLARI SURİYELİ VE AFGANLI OLACAK”

Ak Parti Hükümetinin Kilis, Hatay, Şanlıurfa gibi göçmen nüfusun çok olduğu bölgelerdeki mültecilere vatandaşlık vermek istediğini öne süren Yalım; “Ben buradan 83 milyon vatandaşımıza bu konuyla ilgili üzüntümü belirtiyorum. Bizim kendi vatandaşımızı 2. Sınıf vatandaş konumuna düşürüp bir çok ilde hem milletvekillerinin ve belediye başkanlarının Suriyeli ve Afganlı olacağını şimdiden paylaşıyorum.” Dedi.

“ İKTİDAR OLURSAK MÜLTECİLERİ MEMLEKETLERİNE GÖNDERECEĞİZ”

Yalım önümüzdeki seçimleri kazanmaları halinde Suriyeli mültecileri geriye dönük 5 yılını inceleyeceklerini ve bu zaman zarfı içinde özellikle dini bayramlarda kendi memleketlerine ziyarete giden Suriyelileri  tespit ederek 3 ay içinde kendi memleketlerine göndereceklerini söyledi. Yalım ayrıca aday gösterdikleri Cumhurbaşkanının seçilmesi durumunda mültecilerle ilgili olarak Avrupa Birliği ülkeleriyle görüşerek bütün aksayan yönlerin giderilmesi  ve Türkiye’deki mültecilerin en geç 24  ay içerisinde kendi memleketlerine gönderilmesi için bütün girişimlerde bulunacaklarını vurguladı.

“GEREKEN BÜTÇEYİ VERİN ÇEVRE YOLU BİTSİN”

Uşak’ta yapımı hala devam çevre yolu hakkında da konuşan Yalım yolun 10 yıldır bitirilemeyen yolun şehir içinde trafik sıkışıklığına neden olmaya devam ettiğinin altını çizdi. Yalım konuyla ilgili olarak Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’na şu şekilde seslendi; “ Yeterli bütçeyi verin, öngörülen bitirilme sürecini 3 kat aşan çevre yolu artık bitirilsin”

HABER / BAYRAM KELEŞ

Editör: TE Bilişim