İnceleme yaptığı binada 59 kişinin yaşadığını ve 16’sının canlı olarak kurtarıldığını aktaran Yalım; “ Maalesef  3 kişi yaşamını yitirdi şu anda enkaz altında 40 kişinin olduğu tahmin ediliyor ve bu kişileri  kurtarmak için çalışmalar devam ediyor.  Tabi bu bilgiler teyide muhtaç” dedi.

Depremde bir tarafına yan yatan bir bina hakkında da bilgiler veren Yalım binanın altında yer alan market bölümünde genişletme çalışması sırasında yerinden alınan kolon nedeniyle binanın o yöne yattığını belirtti.  Binadaki kaymanın halen devam ettiğini belirten Yalım; “ Şu an vinçler yapıya orta kısmından destek veriyor, onlar bu desteğini çektiği an bina devrilme tehlikesiyle karış karşıya. Burada güvenlik önlemleri alınmış durumda. İnşaat mühendisi arkadaşlar binayı dengeye almak için gerekli çalışmaları yapıyorlar. İnşallah burada da kimsenin burnu kanamadan yıkım işi gerçekleşir”  ifadelerini kullandı.

Enkaz altında kalan vatandaşların canlı olarak kurtulması için ekiplerin var gücüyle çalıştığını aktaran Yalım; “ Allah’tan dua ediyoruz. Burada çalışan tüm ekiplerimize başarılar diliyorum, tüm emeği geçen arkadaşlarımıza, belediyelerimize, herkese teşekkür ediyorum. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet ailelerine başsağlığı ve sabırlar diliyorum, yaralı olan vatandaşlarımıza da bir an önce acil şifalar diliyorum”  Şeklinde konuştu.

HABER / BAYRAM KELEŞ

Editör: TE Bilişim