Kütahya'da geçtiğimiz hafta Uşak Milletvekili Özkan Yalım ile bir araya gelip bu çalışmaları ve basın açıklamasını yapan Milletvekili Kasap küçük esnafın çektiği geçim sıkıntısını ve özellikle okul sektöründen ekmek yiyen vatandaşın sorunlarını basın mensuplarıyla paylaştı. Artıda olan sektörleri de söyleyen Kasap ; "Pandemi döneminde marketler boş kalmadı ve sokağa çıkma yasaklarında insanlar buralardan alışveriş yaptı. Fakat şu anda kıraathanecilerden okul kantincilerine kadar durum içler acısı." dedi.

"BİRLİKTE ATLATACAĞIZ..."

Tüm dünyada pandemi şartları yüzünden küçük esnafa ve işçiye yardımlar edilirken Türkiye'de esnafa kredi verildiğinin ve bu geri ödemelerin de bu ay itibari ile başlayacağını söyleyen CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap ; Geçen hafta Uşak Milletvekili Özkan Yalım ile bu çalışmaları Kütahya'da yürüttük. KOBİ yani küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin sıkıntılarıyla ilgili genel merkezimizin görevlendirmesiyle bu hafta Uşak'a geldik. Gördüğümüz şey şu belki basından da görmüş olabilirsiniz neresinden tutsanız elinizde kalıyor. Milyarlarca liralık borç ortaya çıkmış durumda. Özellikle şu pandemi döneminde dünyada esnafa, çiftçiye, küçük esnafa ve sanayiciye destek olunurken bizim ülkede vatandaşa İBAN numarası verildi. Bunun en önemli sebebi ise ekonominin har vurup harman savurulmasıdır. Bütçenin çar çur edilmesidir. Saraylara yollara işte Uşak'ın Zafer Havayolu gibi kuş uçmaz kervan geçmez yerlere yatırım yapılmasıdır. Bunlar için bir an önce hep birlikte beraber çalışacağız. Türkiye'de esnafa hiç bir şey yapılmadı hibe olarak gönderilen hiç bir şey yok. Kredi verildi işte o kredi kat ve kat artacak ve bu ay ödemeleri başlayacak. Ödemeleri 5 bin lira ve bugün ki şartlar altında bu krediyi ödemesi için 50 bin lira ciro yapması gerekmektedir. Bu şartlar altında çığ gibi büyüyen bir kriz var bunun için biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak gerek esnafımızın gerek işçimiz ile bu dönemi birlikte atlatacağız. Önerilerimizi sunacağız haketmeyenler istifasını edecekler." ifadelerini kullandı.

"BİZİM VERDİĞİMİZ ÇABANIN YÜZDE BİRİ KADAR"

Kasap muhalefetin etkin rol oynayamadığı eleştirisi üzerine ; "İki aydır meclis kapalıydı. Meclis kapalıyken bizim konuştuklarımızı yayınlayan kanallar kısıtlı. Bunun yüzünden bizim sesimiz çıkmıyor gibi duruyor. Mesela dün çok büyük bir yolsuzluk tespit edildi bunu sadece belirli kanallar verdi, verebildi. Diğer havuz medyası dediğimiz medyanın hiç biri bu konu hakkında bir şey söyleyemiyor. Elimizden geleni Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile yapıyoruz ancak medyadaki yansıması bizim verdiğimiz çabanın yüzde biri kadar. Bu sebepten dolayı da meclis kapalı olduğunda bunların yayınlanması neredeyse imkansız." dedi.

"BİZ ERKEN SEÇİM İSTİYORUZ"

Ülkenin baştan sona bir sıkıntı içinde olduğunun özellikle altını çizen Kasap çok sert açıklamalarda bulundu. Kendisinin ifade özgürlüğü ve basın özgürlüğünün olmasından yana bir tutum sergilediğini söyleyen Kasap, ayıca iktidara hodri meydan diyerek ; "Ülkede şu anda Cumhur ittifakının oylarının yüzde 37 olduğunu diğer ittifaksız olarak seçime katılan partiler ile birlikte yüzde 63 olarak görüyoruz. Şu anda kesinlikle önümüzdeki ay veya haftaya pazar seçim yapsak sadece millet ittifakı ve dıştan destekleri ile hükümeti biz kuracağımızdan hiç şüpheniz olmasın. Özellikle Recep Tayyip Erdoğanın'da çırpınması bir çok şeyde baskısını arttırması özellikle medya başta olmak üzere en ufak yazılan aykırı yazıda ya da muhalif vatandaşın sosyal medyasında en ufak bir paylaşımından dolayı anında karakolda karşı karşıya kaldığını hepimiz biliyoruz. Bu çırpınmanın sebebi yaptırmış olduğu haftalık anketler. O ankette kendisinin hükümeti kaybettiğini görüyor. Geçen hafta da Genel Başkanımızın dediği gibi hepimiz erken seçim istiyoruz. Hodri meydan hepimiz çıkalım erken seçime. Ülke tıkandı çünkü. Herkesin ciddi sorunları var. Herkes dar boğaza girdiği için ülkede yönetim değişikliği acil. Gelin erken seçime gidelim ve bu işi yapacak olan liyakatli insanlara teslim edelim." ifadelerini kullandı.

HABER / BURAK GÜNEY

Editör: TE Bilişim