Anadolu Üniversitesi il temsilcisi ve maliye branşındaki bir öğretim elemanı olması hasebiyle yerel idarelere yakın bir kişi olduğunu söyleyen Mıdık yıllardır kendi memleketi olan Uşak’ta görev yapmasından dolayı yerel idareleri takip etme fırsatını bulduğunu belirtti.  Yerel yönetimlerin kalifiyeli insan gücüne  önem vermesi gerektiğini, proje geliştirmenin liyakatli insan gücüyle mümkün olacağını aktaran Mıdık  Başkan Demir’den farklı bir portföy çizmesini beklediğini vurguladı.  Mıdık; “ Başkanımızı ilçe başkanlığı döneminden beri tanıyoruz, bir farkındalık yaratacak meclis başkanı olacağını düşünüyor ve inanıyorum. Tabi bir Uşaklı olarak bazı üzüntülerimi ve serzenişlerimi de dile getirmek istiyorum. İl Genel Meclisinin aslında Uşak’ın geleceğine yön veren, geleceğine yönelik somut projeler üreten bir meclis olmasını gerektiğini düşünüyorum. Makamlar mevkiler geçicidir. İnsanlar yöneticiler bulundukları makamlardan ayrıldıktan sonra yaptıklarıyla anılmalılar. Çayca geldi yolca gitti dedirtmenin yanında, şu projelere imza attı dedirtmek ayrı bir hazine olduğunu düşünüyorum” dedi.

Uşak’ın ülke genelinde tanınırlığı çok az olan iller arasında yer aldığını iddia eden Mıdık; “ Bunda Uşaklılar olarak bizim de suçumuz var, kurum ve kuruluşlarında suçu var. Ziyaret ettiğimiz başka illerde Uşak’ın tanınmadığını görüyoruz. Yanı başımızdaki Afyon çok iyi tanınıyor ama Uşak bu kadar potansiyeline rağmen tanınmıyor. İl bürokrasisi başta olmak üzere, siyasiler, politikacılar başta olmak üzere hep birlikte Uşak’ı bulunduğu bu konumdan çıkarmamız gerektiğini düşünüyorum. Kendisine tekrar başarılar diliyorum, bir eğitimci olarak üstümüze düşen görevi yapmaya hazır olduğumuz belirtmek istiyorum. Yine söylüyorum il genel meclisinde bu dönem somut projelere imza atılması noktasına önderlik etmesini temenni ediyorum.” Şeklinde konuştu.

Mıdık’a dilek ve temennileri için teşekkür eden Nuri Demir Uşak halkının beklentilerine cevap vermek noktasında gayretkar olacaklarını, el birliğiyle çalışacaklarını söyledi.  Uşak’ın potansiyelinin yüksek olduğunu coğrafyasında bakir bir alan olduğunu ve imkanların il olarak yeteri kadar kullanıldığını düşünmediğini  vurgulayan Demir konuyla ilgili olarak şunları söyledi; “Şehirde yapılan ve şehrin bütünü ilgilendiren konuları, kamu kurum kuruluşları, sivil toplum örgütleri kent adına toplum adına görev ve mesuliyet duygusuyla hareket eden dernekler,  hepsi birlikte koordineli bir şekilde sahiplenirse toplum da sahiplenmiş oluyor. Böylelikle  hakikaten kentlerin çehrelerinin bir anda değiştiğini görüyoruz. İnşallah temennimiz, dileğimiz, bütün gayretimiz,  önümüzdeki süreçte, gerek belediye başkanımıza gerek il özel idaresi olarak bizler , valiliğimiz,  üniversitemiz, ticaret odaları, esnaf odaları, sivil toplum örgütleri ile birlikte bu şehre yeni bir kimlik kazandırmak yeni bir hikaye yazmak ve bu doğrultuda şehrimizin tanıtımıyla birlikte ekonomiye kazandırılabilecek bir çok değerlerini su yüzüne çıkarıp bunlardan istifade edeceğimizi düşünüyorum. Şehrimiz bakir bir alan, ciddi manada doğal zenginliklerimiz var henüz Uşaklının bile keşfedemediği doğal zenginlikleri var. Kültürel zenginlikleri var. Tarihi doku olarak ege bölgesinde çok ciddi bir potansiyeli var. Bunların iyi bir senaryo ile ele alınıp el birliğiyle, şehrin tamamıyla bütünlenip bir proje yaparsak cidden çok ciddi bir mesafe kat edeceğimize inanıyorum. Şehrimizin güzelliklerini ve değerlerini sahip olduğu kaynakları iyi kullanmamız ve şehrimize bunu artı olarak gelir noktasında da döndürmemiz gerektiğine inanıyorum. İnşallah önümüzdeki süreç te bu noktada Ak Parti olarak bir gayretimiz, çalışmamız olacak, çığır açma gayretiyle bir adım atacağız ama şunda hemfikiriz;  Şehrimiz adına fikir sahibi olan proje üreten herkese kapımız sonuna kadar açık. Bizim beklentimiz insanlar köşelerine çekilip şehir adına eleştirmek yerine eleştirilerini uygun zeminlere  mevki ve noktalara taşısınlar oralarda bunları tartışalım, müzakere edelim, fikirlerimizi ortaya koyalım el birliğiyle bir şeyler yapalım. Çünkü  çözümler  fikir birlikleri, teatileriyle  ortaya çıkar, projeye dönüşür.  Potansiyelimiz yüksek, şehir adına mesuliyet hisseden arkadaşlarımızın bizlerle daha fazla iletişime geçmeleri gerektiğine inanıyorum. Bizler buna açığız zaman zaman buna yönelik zeminler oluşturacağız inşallah. Bu anlamda bize verdiğiniz destekten ve iyi niyetten dolayı teşekkür ediyorum, Allah razı olsun”

Editör: TE Bilişim