Muzun arz talepten dolayı bu kadar pahalılaştığını söyleyen Oğuz Bulut ; “Uşak ili ikliminden dolayı muzu dış illerden getiriyor. Bu da haldeki ve tezgahta ki fiyatlarına yansıyor.” dedi.

“Virüsün Etkisi Devam Ediyor”

Koronavirüs yüzünden insanların sokağa eskisi kadar çıkmaması ile birlikte satışlarının düştüğünü söyleyen Bulut virüs sürecini şu şekilde anlattı ; “ihtiyaç kredileri çekildi bu sayede tüm esnaf rahat bir nefes aldı fakat ödemelere geldiğimizde bulunduğumuz süreç içerisinde bu ödemeleri yapamaz olduk. İnşallah bu günleri en az hasarla atlatırız ve eski satışımıza devam edip borçlarımızı ödeyebiliriz.” şeklinde konuştu.

Dolar, Euro ve Yerli Üretim...”

Artan döviz kurunun haldeki fiyatlara yansıdığını söyleyen Bulut bu fiyatlarla yeril üreticilere karşı rekabet edemediklerini ifade etti. Manavların zararına satış yaptığını iddia eden Bulut ; “İster istemez kendini hissettiren kur hareketliliği hale yansıdı. Bu şekilde aldığımız ürünleri pahalı satmak durumunda kaldık. Yerli üretim yapıp getirenler ise daha düşük fiyatlarla karşımıza çıktığında rekabet için aldığımız ürünü zararına satmak durumunda kaldık. Yerli üreticinin Meyve Sebze Haline konusunda çözüm bulunamadı bu da dengesiz fiyatları ortaya çıkardı. Bunun çözülmesi ortak fiyatların ortaya çıkması temennimiz.” şeklinde konuştu.

HABER / BURAK GÜNEY

Editör: TE Bilişim