Konuyla ilgili konuşan YADER İl Başkan Yardımcısı ve Sekreteri Sami Akkuş bu binada 7 yıl yaşadığını belirtti. Akkuş; “Burası bizim evimizdi. Bu bina yakın bir zamanda yıkılacak çünkü arka tarafa Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nün kullanacağı yeni bir bina yapıldı. Tabi burada bir çok anımız oldu. Yanlış hatırlamıyorsam 1974 yılından 2009 yılına kadar yüzlerce çocuğumuz, gencimiz, ağabeyimiz, kardeşimiz burada kaldılar, büyüdüler, yetiştiler. Biliyorsunuz ilimizde YADER isminde bir derneğimiz var, derneğimiz 2019 yılında Uşak’ta faaliyetine başladı bu etkinliğimizi de YADER tertipledi. Tabi ki derneğimizi üye olanların yanı sıra üye olmayan arkadaşlarımız da var. Bizim amacımız bu yurtta, bu binada kalan ağabeylerimizi kardeşlerimiz bir araya getirip evimiz dediğimiz yurt binamızın önünde  yıkılmadan son kez bir hatıra fotoğrafı çektirmek. Sonuçta burası hatıralarıyla birlikte yıkılacak “ dedi.

YADER Uşak il Başkanı Coşkun Çetin  ise yaptığı konuşmada ; “Bugün yurdun hizmet verdiği dönemlerde burada kalan ağabeylerimizle, kardeşlerimizle bir araya geldik. Yaşanan anıları tazeledik, bina yıkılmadan önce son kez fotoğraf çektirerek ailemize, çocuklarımıza bir hatıra bırakmak istedik. Davetimizi geri çevirmeyip gelen kardeşlerimize, ağabeylerimize  çok teşekkür ediyorum, Allah razı olsun.” İfadelerini kullandı.

Etkinliğe Uşak’ın Banaz ilçesinden ve  İzmir’den katılanlar oldu. Hep birlikte fotoğraf çektirildikten sonra bir kahvehanede oturup muhabbet eden eski yurt çocukları birbirlerinden bağlarını koparmama noktasında söz aldı.

Editör: TE Bilişim