Gazeteciyi  “fikri ve vicdanı hür olarak toplumsal olayları objektif bir şekilde aktarandır” olarak tanımlayan Ağaoğlu ; “Demokrasinin ilerlemesi nasıl çok sesliliğe ve eşit haklara dayanıyorsa bunların en önemli mimarlarından olan sizler de bu ilkelere bağlı çalışmalarınızla yapıcı olarak topluma örnek teşkil etmelisiniz. İlimizi yerel ve ulusal anlamda temsil etmedeki görevinizi, millet iradesini hiçe sayan vesayetçi anlayışlara itibar etmeksizin, doğru ve tarafsız olarak yapacağınıza olan inancımız her zaman tamdır.” Dedi.

Konuşmasında başta Uşak  Valisi  Funda Kocabıyık olmak üzere il yöneticilerinin hassasiyetle il ve ülke yönetimine katkı sağladıklarını söyleyen Ağaoğlu bu katkı ve yardımlarından dolayı kendilerine teşekkür etti.  Ağaoğlu birlik ve beraberlik içerisinde tüm sorunların diyalog esaslı çözümlerle aşılabilmesi anlamında Vali Funda Kocabıyık’ın  yardım ve katkılarının çok büyük olduğunu vurguladı.

 Ağaoğlu konuşmasını ; “10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününüzü kutlar ayrıca 2020 yılının ülkemize ve milletimize her açıdan hayırlı bir yıl olmasını temenni ederim.” İfadeleriyle sonlandırdı.

Toplantıda Uşak Organize Sanayi Bölgesinde yapılması planlanan çimento fabrikası hakkında da konuşuldu. Fabrikanın bütün ÇED onaylarını alındığını hatırlatan Ağaoğlu ; “ Bizim buradaki hissemiz yüzde 20 idi. Buranın avantajı çimentoyla ilgili olarak hammadde sıkıntısı olmayacak, hammadde burada. Olsa iyi olurdu ancak olmadı, olay mahkemeye gidince 2 firma ben uğraşamam diyerek kaçtı” dedi.

UOSB’nin yeni genişleme bölgesi hakkında da bilgiler veren Ağaoğlu ; “ Yüzde 95’i bitti. Bizi mahkemeye veren köylülerimiz bir bir davalarını geri çekiyor, 7-8  kişi kaldı. Temennimiz bölgemizin sorunlarını Cumhurbaşkanımıza gerek kalmadan çözeriz. Üçüncü bölgeye teveccüh yoğun, bunun en büyük nedenlerinden biri de işçilerimiz. Bizim işçimiz çok iyi, kaypak değil, işçi sıkıntımız yok bizde iş beğenmeme var. İnşallah burayla ilgili olarak 10-15 gün içinde hayırlı haberler veririz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim