Uşak İl Emniyet Müdürlüğü Konferans Salonunda yapılan toplantıya Vali Funda Kocabıyık’ın yanı sıra, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Kılıç, İl Emniyet Müdürü Mesut Gezer ile “anneler” katıldı.

“GENÇLERİMİZİ BU ZEHİRDEN UZAK TUTMAK İÇİN EN YAKINLARINA YANİ SİZLERE İHTİYACIMIZ VAR”

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından  kürsüden annelere seslenen Vali Funda Kocabıyık, “ Kıymetli Annelerimiz,  Bildiğiniz üzere uyuşturucu kullanımı tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de önemli bir sağlık sorunu. Uyuşturucu, onu kullanan gençlerimizin ve vatandaşlarımızın sadece fiziksel sağlığına zarar vermiyor. Kişinin psikolojisine, insan ilişkilerine hatta aile içi şiddete, istismara, maddi sorunlara, aile huzurunun bozulmasına neden oluyor. Toplum yapısını zedeleyen bu durum sosyal, hukuki, ekonomik zararları da beraberinde getiriyor.  Vatandaşlarımızı uyuşturucudan korumak için toplumun tüm kesimlerini içine alan bir mücadele gerekiyor. Bu kapsamda ilgili kamu kurum ve kuruluşlarımız gerekli çalışmaları yapıyorlar. Fakat gençlerimizi bu zehirden uzak tutmak için en yakınlarına yani sizlere ihtiyacımız var. En değerli varlıklarımız-çocuklarımızı- bu illetten uzak tutmak için sizin gücünüze ve kararlığınıza ihtiyacımız var. Evladı söz konusu olduğunda şefkati yüce olan annelerimizin gücü de karşı konulmaz olur. Biz de sahip olduğunuz bu güç ile bu mücadeleyi beraber yürütmek istiyoruz. En iyi siz bilirsiniz ki ateş en çok düştüğü yeri yakıyor. Bir tek gencimizin bile bu bataklığa düşmesini istemiyoruz. Düşenleri de bir an önce kurtarmak istiyoruz. Ama ola ki evladınız bu belaya bulaşırsa bilirim ki en çok sizin canınız yanacak. Bu yüzden bu tehlikeye karşı önlemimizi alalım.

Bugün; İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun himayelerinde;  İçişleri Bakanlığımız ve Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği tarafından hayata geçirilen  “En İyi Narkotik Polisi: Anne” projesi kapsamında düzenlediğimiz bu eğitime katıldığınız için teşekkür ederim. Toplumsal bir sorun olan uyuşturucu ile hep beraber mücadele etmeliyiz. Çocuklarımızın ve gençlerimizin uyuşturucu kullanımının önüne geçme konusunda sizlerin duyarlılığından faydalanmak istiyoruz” dedi.

“GELİN, EVLATLARIMIZIN UYUŞTURUCUYA BULAŞMALARINA İZİN VERMEYELİM”

Konuşmasında annlere seslenen Vali Funda Kocabıyık ; “Gelin bu mücadeleyi beraber verelim. “Canlarımızı” korumak için yaptığımız çalışmalarda siz de bize daha fazla destek olun. Lütfen, çocuklarınızı gözlemleyin, hâl ve hareketlerindeki değişikliklerde dikkatli olun. Şüphelendiğiniz bir durumda bizimle iletişime geçin.  Gelin, evlatlarımızın uyuşturucuya bulaşmalarına izin vermeyelim.

Bizim sizlerin ferasetine ve sevginize olan inancımız tam. Bu düşüncelerle projede emeği geçen herkese ve siz annelerimize teşekkür ediyorum.” Şeklinde konuştu.

Vali Funda Kocabıyık’ın konuşmasının ardından Emniyet yetkililerince katılımcılara proje hakkında bilgi verilip, uyuşturucu ile mücadele konulu sunum yapıldı.

HABER / BAYRAM KELEŞ

Editör: TE Bilişim