Koronavirüs salgını nedeniyle alınan güvenlik tedbirlerini değerlendiren Vali Funda Kocabıyık, vatandaşların birbirlerine yakın bulunmamaları, sosyal mesafeyi korumaları konusunda uyarılarda bulundu.

Virüsün yayılma hızını azaltmak için gayret gösterdiklerini belirten Vali Funda Kocabıyık yaptığı değerlendirmede  “Hemşehrilerimizin sağlığı için ne gerekiyorsa yapıyoruz, bundan sonrada yapmaya devam edeceğiz. Vatandaşlarımız lütfen evlerinde kalsın, zorunlu hallerin dışında sokağa çıkmasın, eğer çok özel bir sebep dolayısıyla sokağa çıkmak zorunda iseler sosyal mesafeyi korusunlar kalabalık oluşturmasınlar. Biz ilimiz genelinde kalabalıkları ortadan kaldırmak için daha sert tedbirler alacağız” dedi.

Koronavirüsün yayılmasını engellemek amacıyla il genelinde halkın kalabalık olduğu alanlarda yaya trafiğinin sınırlandırılacağını aktaran Vali Funda Kocabıyık şunları söyledi: “İl Hıfzıssıhha Kurulu’nda karar aldık, yaya trafiğini azaltacağız. İsmet Paşa Caddesi’nde uygulama bu gün itibariyle başlayacak. Caddenin giriş ve çıkışlarına gerekirse bariyerler koyup, polis ekiplerimiz giriş ve çıkışları kontrol edecek. İçişleri Bakanlığımızın yayınladığı genelgeler doğrultusunda metrekareye düşmesi gereken insan sayısı kadar bu caddelere insan girişine izin vereceğiz. Bu gün üzülerek gördüm ki bazı vatandaşlarımız uyguladığımız tedbirlere aldırış etmeden sokağa çıkıp, kalabalıklar oluşturuyor. Lütfen, salgının yayılmasını engellemek için evimizde kalalım, kendimizin sağlığı, yakınlarımızın sağlığı, toplumun sağlığı için evde kalmalıyız. Gerekirse cezai işlemler uygulamak zorunda kalacağız”

Vali Funda Kocabıyık, daha sonra Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’ı ziyaret ederek belediyenin koronavirüsle ilgili aldığı tedbirler hakkında bilgi aldı.

Editör: TE Bilişim