Vatandaş bu araç sahiplerine ceza kesilmemesinden şikayetçi. Dükkanının önünü kapatan, otobüse yol kenarından binemeyen ve engellilerin kaldırımlara inip çıkamamasından büyük sıkıntı çeken vatandaş bu arabaların sorumsuzca park edilmesi halinde cezai yaptırımların gelmesini istiyor. Kapı önüne koyulduğu takdirde evlerine girmekte sıkıntı çektiğini dile getiren Uşak sakinleri bazen arabaların arasından eve girmek zorunda kaldıklarını aktardı.

ARAÇ SAHİPLERİ MECBUR KALIYOR

Araç sahipleri Uşak'ta yolların darlığından ve bulundukları mevkilerde otopark olmadığından şikayetçi. Mümkün olduğu kadar araçlarını otoparka koymaya çalıştıklarını söyleyen araç sahipleri işlerinin kısa sürede biteceği için otoparka araç koymanın çok zahmetli olduğunu ifade ettiler. Esnafın ise mecbur kalarak yaptığı duba sistemi var. Dükkanının önünde araç istemeyen esnaf park yapılmaması için dükkanının önünü duba veya farklı yöntemlerle engel olmaya çalışıyor.

HATALI PARKIN BEDELİ NE?

Hatalı park günümüzde bütün şehirlerin sorunları arasında yer alıyor. Yaya kaldırımı, okul geçitlerine, kamu kuruluşu, sağlık kuruluşu, garaj ve park gibi yerlere yapılan parklara cezai yaptırımlar uygulanıyor. Son olarak hatalı park cezası 2020 yılında 132 lira olarak belirlendi. Eğer aracınız otoparka çekmiş ise fazladan 110 lira da otopark ücreti ödemek zorundasınız. Uygunsuz ve hatalı park etme yerine göre 10 ile 20 puan arasında ehliyet puanını düşürüyor.  

HABER / BURAK GÜNEY

Editör: TE Bilişim