Karaca’nın açıklaması şöyle: "Kahraman Türk ordumuzun, sınır ötesinde güvenliğimizi sağlamak amacıyla bulunduğu İdlib’de Suriye rejiminin hain ve kahpe saldırısıyla şu anki resmi rakamlara göre 33 şehidimizin olduğunu büyük bir üzüntüyle öğrendik.

Ay-yıldızlı al bayrağımızın gölgesinde, üzerinde yaşadığımız cennet vatanımız her zaman bir takım güçlerin hedefinde olmuştur. Bölgemiz ve coğrafyamız asırlardan beri küresel güçlerin etkisi ve baskısı altındadır.Bölgemiz ve coğrafyamız üzerinde kurgulanan bu planlara Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin  de seyirci kalması mümkün değildir. Bölgemizde ve Suriye’nin kuzeyinde oluşturulmak istenen terör devletinin önüne geçmek için devletimiz vatan topraklarının muhafazası amacıyla bütün unsurlarıyla bu mücadeleyi vermek durumunda kalmıştır.  Suriye’nin Esed rejiminin izlediği politikalar Türkiye’nin ve Türk milletinin sabrını taşırmıştır.  Alçak Esed sonunu hazırlamaktadır. Son saldırısı bu alçaklığı son raddesine kadar getirmiştir. Hain Esed rejimi dökülen kanların,  giden canlarımızın ve her bir şehidimizin hesabını verecektir, vermelidir.

Böylesi zor bir dönemde biz Türk milletine düşen görev birlik ve beraberliğimize her zamankinden daha fazla sahip çıkmak, vatanımızın ve milletimizin muhafazasının, birlik ve bütünlüğünün milletimizin birliğinden geçtiğinin bilincinde olmaktır. Siyasi görüşlerimiz ne olursa olsun vatanımız, bayrağımız ve milletimiz söz konusu olduğunda bir olduğumuzu ve olabileceğimizi bütün dünyaya göstermeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle alçak saldırıda şehit olan Mehmetçiklerimize Allah’tan kederli ailelerine, yakınlarına ve bütün milletimize başsağlığı diliyoruz. Yaralı askerlerimize Allah’tan acil şifalar diliyoruz. Allah Müslüman Türk milletini ve devletini korusun."

Editör: TE Bilişim