Muhtar Erol Caran köyün mali durumu hakkında bilgiler verdi.  Gelirlerin giderleri karşılamadığı ve aşırı su tüketimi nedeniyle suya zam yapmak zorunda kaldıklarını söyleyen Caran Köyde yaşanan su sıkıntısının üstesinden gelmek için yapacaklarını anlattı.  Caran; “  Elektriğe, işçiliğe, akaryakıta çok zam geldi onun için suya zam yaptık. Köyümüzde su kesintisi sıkıntıları yaşıyoruz. Mende bağındaki depodan köye daha fazla su vermek istiyoruz,  inşallah bu yıl su sorununu çözeceğiz. Bir evde  180  tona varan su sarfiyatı var  bunun için  de tasarruf tedbirleri aldık.” Dedi.

Toplantıda köy meydanının artık ihtiyaca cevap veremez duruma geldiği ve mutlaka genişletilmesi istendi. Köy sınırları içinde yerleşmiş olan Yörük hakkında da şikayetlerini dile getiren vatandaşlar bu kişinin hayvan sayısının çok fazla olduğu ve zaten kısıtlı olan meraların köyün ihtiyacını karşılayamadığını iddia ettiler. 

Telekom ve Tedaş hakkında da şikayetlere cevap veren Muhtar Caran; “ Telekom yetkililerine  çok zor ulaşıyoruz, buralarda ciddi sıkıntılar var, hizmet almak noktasında güçlükler çekiyoruz. Yıkılırsa yıkılsın, kırılırsa kırılsın diyorlar” şeklinde konuştu.

Muhtar Caran; “ Bizim seçim vaadimizde belirtiğimiz üzere toplantılarımıza devam ediyoruz ama yeterli katılım olmamasından dolayı biraz üzgünüm, inşallah bundan sonra daha fazla katılım olur. Köyümüzü bu tür etkinliklere alıştırmak istiyoruz. Önümüzdeki dönemde resim sergisi yapacağız, tiyatro gösterileri düzenleyeceğiz, bahar şenlikleri, Ramazan toplantıları yapacağız, bu tür toplantılara katılımı artırmaya çalışacağız. Kahve köşelerinde, orada burada konuşmaktansa gelip burada hep beraber, ortak bir çözüm arayışına girmek  daha doğru olur diye düşünüyorum. Bundan sonrada bu istişare toplantılara devam edeceğiz köyümüzü beraber yönetmek istiyoruz.” İfadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim