Kaşbelen Köyü sakinlerinden olan  emekli öğretmen Mustafa Karadedeli uzun zamandır planladıkları bu  buluşmayı 24 Kasım Öğretmenler gününde gerçekleştirmenin sevinci içinde olduklarını söyledi. Davetlerine icabet eden bütün öğretmenlere tek tek teşekkür eden Karadedeli  ; “Köyümüzün öğrencileri üzerinde çok emeğiniz olduğunu biliyoruz, haklarınızı ödemeyeceğimizi de biliyoruz. Bütün öğretmenlerimize saygılar sunar öğretmenlerimizin 24 Kasım  Öğretmenler gününü kutlarım.” Dedi.

Köy Muhtarı Erol Caran ise yaptığı değerlendirmede öğretmenliği özellikle  de ilkokul öğretmenliğini en kutsal meslek olarak nitelendirdi. Doktor, hakim, avukat gibi akla gelen bütün meslek erbabınına okuma yazmayı öğreten ve onları bu mertebelere gelmelerini sağlayanların öğretmenler olduğuna dikkat çeken Caran ; “Evlerimizde, kahvehanelerimizde, misafirliklerimizde öğretmenlerden konu açıldığında, Musatafa hoca, Zeki hoca, Hakkı hoca, Hacer hoca ve diğerlerinden bahsedilirdi, bu öğretmenlerimizi ben gıyabında tanıdım. Bundan yaklaşık 2-3 yıl önce sağ olsun Hakkı Karadedeli ile beraber bu öğretmenlerimiz köyümüze çağıralım, eski günleri yad edelim, köyü görsünler, öğrencileri onları onlar öğrencilerini görsünler istedik böyle bir düşüncemiz oldu, sağ olsunlar bunu paylaştığımız köylülerimiz bize destek verdiler. Nasip bu güneymiş. Ulaşabildiğimiz öğretmelerimizin hepsi sağ olsunlar kırmadılar ve geldiler, hepsine teşekkür ediyorum, öğretmenler günü kutlu olsun” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından öğretmenlere günün anısına plaket ve hediyeler takdim edildi, yeni yapılan Kaşbelen Köyü İlkokulu ve Ortaokulu önünde hatıra fotoğrafı çektirildi.

Editör: TE Bilişim