Pastanın tarifini yıllar önce bir arkadaşından aldığını söyleyen Kanat ; “ Bu daha önce başka illerde yapılıyormuş ama Uşak’ta bilinmiyordu ben de daha önce çerezciydim. Ustamız bu pastayı yapmayı önerdi yaptık, tutturduk 6 yıldır bu pastayı yapıyoruz.  Vatandaş Uşak’taki diğer pastanelere de devamlı sormuş  leblebili pastayı,  onlarda bunu üretebilmek için bizden kurabiye almışlar üzerinde çalışmışlar ama alan kişiler bizimkini tutmadığını söylüyorlar.  Bizimki hem fiyat yönünden ekonomik 20 lira, şu an leblebinin kilosu zaten 20 liradan aşağı değil.”Dedi.

Kurabiyenin içeriğinin büyük oranla leblebi olduğunu hatta rengini de leblebiden aldığını Kanat kurabiyenin yapımında asla glikoz kullanmadıklarını vurguladı. Kanat; “ İçerisinde gıda boyası yok sadece şeker ve leblebi. Müşterilerimiz bunu yapan diğer pastaneleri biliyor ve karşılaştırma imkanları var bize sizinkinin tadını tutmuyor diyorlar. Tahminim rengini tutturamadıkları için içine gıda boyası katıyorlar. Sizinki ağızımızda dağılıyor onlarınki dağılmıyor sert kalıyor un kurabiyesi gibi diyorlar. Bu tadını zaten leblebiden alıyor, yerken de belli olur.  Eğer leblebi az olsa rengi beyaz olurdu.” Şeklinde konuştu.

“GURBETÇİLER BUNU HEP HEDİYE OLARAK GÖTÜRÜYOR”

Satıştan memnun olduklarını dile getiren Kanat; “ Karakıran, Dikilitaş, Şekerevleri’nden, Almanya’dan,  Fransa’dan gelen müşterilerimiz bir kere alıyorlar devamında komşuların istiyor, paket paket götürüyorlar Allah’a şükür günlük 10 tepsiye yakın satışımız var. Gurbetçilerin dönüşünde çok hızlı gidiyor. Gurbetçiler bunu hep hediye olarak götürüyor.” İfadelerini kullandı.

“DÖVİZ ARTIŞI NEDENİYLE ZAM YAPMADIK”

Döviz artışının piyasadaki etkisi hakkında da konuşun Kanat kendi sektörlerinin dolar ile fazla bir alakası olmadığını söyledi.  Ürettikleri mamullere döviz artışı nedeniyle zam yapmadıklarını hatırlatan Kanat konuyla ilgili olarak şu şekilde konuştu; “ Biz yüzde yüz TR çalışıyoruz ama tabi ki şu an kriz var unun, şekerin, yağın fiyatı yükseldi ama Allah  bereket versin bizim kendi imalatımız olduğu için alıp satmadığımız için kurtarıyor biz zam yapmadık. Allah azına bereket versin.”

Kanatın müşterilerinde biri olan Soner Aslankorkut da leblebili kurabiye hakkında şunları söyledi; “ Yaklaşık 2 yıldı buradan leblebili kurabiye alıyorum, çok güzel herkese tavsiye ediyorum. Ben misafirliğe gittiğim yerlere bu kurabiyeden götürüyorum gören tadan herkes seviyor ve nereden aldığımı merak ediyor.”

Editör: TE Bilişim